Utorak, 22 Siječanj 2019 08:53

Domar brodaričke škole potvrdio da je "eksplodirao" zbog pritisaka na njega kod izbora ravnatelja škole

Napisala: 
Domar brodaričke škole potvrdio da je "eksplodirao" zbog pritisaka na njega kod izbora ravnatelja škole

Domar u Osnovnoj školi Brodarica Goran Macura, koji se jučer ujutro, pred početak nastave, zaključao kratko u školu potvrdio je sinoć u izjavi za HRT da je to napravi zbog pritisaka na njega da kod izbora za ravnatelja te škole glasa za protukandidatkinju dosadašnjem ravnatelju Emilu Božikovu kojem je on na kraju da glas. Policija ga je jučer ispitivala sedam sati. zaključili su da nema osnova ni za prekršajno ni za kazneno gonjenje, a slučaj će predati Općinskom državnom odvjetništvu.

"Trpio sam pritiske da glasam za protukandidatkinju dosadašnjem ravnatelju. Bilo mi ej rečeno da se, ako glasam za dosadašnjeg ravnatelja mogu oprostiti s poslom. U meni je to eskaliralo. Zbog čega bi mi netko prijetio jer sam za nekoga glasao?Ispričavam se mještanima Brodarice i Grebaštice , roditeljima i djeci, a vjerujte mi samo sam jučer na njih mislilo"; kazao je domar za HRT.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zatražila je očitovanje iz šibenske Osnovne škole "Brodarica" te je pokrenula inspekcijski nadzor postupka izbora ravnatelja u OŠ Brodarica.
Školski odbor je izabrao Maju Morić protukandidatkinju dosadašnjem ravnatelju Emilu Božikovu koje je 14 godina na čelu te škole.   

FOTO:HRT

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!