Datum objave: 21. Siječanj 2019

Incident u OŠ Brodarica: Domar se zaključao u školu zbog najavljenog otkaza?

Diana Ferić
Diana Ferić

Domar u Osnovnoj školi na Brodarici,  koji se jutros prije početku nastave zaključao u školi i nikog nije puštao u nju trenutno je u Policijskoj postaji u Šibeniku i daje iskaz, a nastava je u školi redovna.

Policija je, čim joj je dojavljeno, jutros oko 7.30 sati opkolila školu. Roditelji su bili zabrinuti, ali situacija nije bila dramatična jer domar nije kod sebe imao oružje. Za sada se ne zna što ga je navelo na takav čin. Neki spominju da mu je bio najavljen otkaz jer je kod izbora novogravnatelja stao na stranu dosadašnjeg ravnatelja Emila Božikova što Školskom odboru nije bilo po volji.

"Prema navodima domara, isprovociran je cijelom tom situacijom jer mu se prijetilo radnim mjestom. Vršen je na njega pritisak od strane nekolicine ljudi ovdje na Brodarici, u smislu da mora glasovati za moju protukandidatkinju (op.a. Maja Morić). Dolazilo mu se na kuću u nekoliko navrata, ali ne znam je li to prijavio policiji. Kulminiralo je u subotu ujutro, na neradni dan, kada je svojevoljno došao u školu obaviti neke prepravke. U tom trenutku u školi se održavao stručni skup engleskog jezika naše županije, a došle su i kolegice iz škole koje su u školskom odboru Predsjednica školskog odbora u jednom trenutku navodno je zaprijetil domaru škole radnim mjestom"; izjavio je za ŠIbenikIN dosadašnji ravnatelj Emil Božikov.

Ta je škola, inače, mjesto  nulte tolerancije na nasilje.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3