Datum objave: 09. Siječanj 2019

Poznati glazbenik Boris Leiner izrađuje Arsenovu bistu i želi da bude postavljena u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati hrvatski glazbenik Boris Leiner, koji je bio bubnjar u brojnim bendovima, od Azre do Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma i Haustora izrađuje bistu Arsena Dedića i predlaže da se postavi u Šibeniku, rodnom Arsenovom gradu koji je on neizmjerno volio. Manje je poznato da je Leiner i kipar pa se sam upustio u taj umjetnički izazov. Leinerova inicijativa prva je koja bi pridonijela da se Šibenik oduži Arsenu i da se  valorizira to što je taj veliki umjetnik, u prvom redu i iznad svega, bio Šibenčanin.

 

"Kao veliki Arsenov štovatelj i prijatelj, njega kao osobe, te njegove glazbe i slika, kojima je u hrvatskoj povijesti i kulturi ostavio neizbrisiv trag, odlučio sam izmodelirati Arsenovu bistu i želja mi je da  ona, kao umjetničko djelo, oplemeniti javni prostor u rodnom mu Šibeniku. Bio sam Arsenov obožavatelj. Rastao sam uz njegove pjesme i poeziju, a kasnije, kad sam i sam postao renomirani glazbenik, imao sam čast upoznati ga i na kratko prijateljevati s njim. Sve to ponukalo me da se angažiran da njegova bista dobije mjesto u Šibeniku i da bude trajni spomen na tog velikog umjetnika", kazao nam je Leiner.
To  radi u dogovoru s Gabi i Matijom koji su vidjeli fotografiju Arsenove biste, jako im se svidjela i podržavaju Leinerovu inicijativu.
Odluku o postavljanju biste i mjestu na kojem će se nalaziti prepušta gradu Šibeniku koji bi, prema njegovoj zamisli, otkupio od njega  Arsenovu bistu. 

 

Leiner je u Zagrebu prije četiri godine imao izložbu face na kojoj su bile postavljene skulpture poznatih osoba poput Boška Petrovića, Željka Malnara, Marije Braut, a u aktualnom tematskom parku rock’n’rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu su njegove skulpture Johna Lennona i Jimija Hendrixa. 

Iz kategorije: Vijesti