Datum objave: 01. Siječanj 2019

Šibenčani započeli 2019. tradicionalnim kupanjem na Banju

Diana Ferić
Diana Ferić

Novu 2019. godinu Šibenčani su započeli tradicionalnim kupanjem na Banju. Ove godine u moru čija je temperatura bila tek 6 stupnjeva zaplivalo je 13 plivačica i plivača, a na tom novogodišnjem spektaklu okupilo se više Šibenčana nego ikada.

Kupanje prvog dana nove godine privuklo je masu Šibenčana koji su hrabre kupače nagradili pljeskom, ali su se ipak držali podalje od mora.

Ovogodišnjeg novogodišnjeg kupanja organizirao je Jedrličarski klub "Val", uz potporu Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice. Plivanje u ledenom moru nije bila samo egzibicija onih koji i inače prakticiraju zimsko kupanje, a njih je puno više nego što bi se misli. Ove godine kupači su poslali iz Šibenika u svijet snažnu ekološku poruku: -Spasimo naše more. Borimo se protiv klimatskih promjena i uništavanja mora plastikom.

Poruka je bila jasna i upečatljiva zahvaljujući posebnoj plutajućoj instalaciji s polarnim medvjedima i pingvinima na ostacima ostataka ledenih santi opkoljenih gomilama smeća i plastične ambalaže usred koje je plivala tužna i jadna zemaljska kugla.

Klikni na https://youtu.be/4kgBLVghXsE i pogledaj video.

Iz kategorije: Vijesti