Datum objave: 20. Prosinac 2018

Bira se nova Šibenska grandeca,prijedloge šaljite od danas do 6. siječnja 2019.

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova, treća „Šibenska grandeca“ bit će izabrana početkom ožujka 2019. godine, a od danas, 20. prosinca do 6. siječnja 2019. godine prikupljaju se prijedlozi za to prestižno priznanje koje mogu poslati pojedinci i udruge, kako je danas odlučilo posebno Povjerenstvo za izbor „Šibenske grandece“.

Riječ je o tituli koja se dodjeljuje ženi koja živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka, a koja je u 2018. godini svojim radom i zalaganjem, u prvom dijelu volonterskim, pridonijela razvoju lokalne zajednice i podizanju kvalitete života bilo zajednice u cjelini ili nekih skupina ljudi kojima je potrebna pomoć ili potpora.

Nakon što stignu prijave koje se primaju na e mail adresi volimsibenik1066@gmail. com ili na broj 099 7333629 Povjerenstvo će odabrati 8 kandidatkinja koje će biti predstavljene u javnosti, a nakon toga, među njima će izabrati i novu „Šibensku grandecu“. Tu su titulu protekle dvije godine ponijele šibenska liječnica anesteziologinja Danči Mihovilčević i dr.sc Irena Bralić, pedijatrica koje su istaknule svojim profesionalnim radom, ali i volonterskim pomaganjem ljudima.

 

Akciju izbora „Šibenske grandece“ pokrenula je Udruga „Volim Šibenik“ uz potporu Muzeja Grada Šibenika i Grada Šibenika, a medijski pokrovitelji su Županijski radio Šibenik,i Slobodna Dalmacija i te portali Šibenski.hr, ŠibenikIN i Šibenik News. Cilj je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, „pomiču granice“ u funkcioniranju lokalne zajednice i nesebično rade pozitivne stvari,a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.
 

Iz kategorije: Vijesti