Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 12:21

SDP tvrdi da gradske četvrti i mjesni odbori nisu bili uključeni u kreiranje gradskog proračuna

Napisala: 
SDP tvrdi da gradske četvrti i mjesni odbori nisu bili uključeni u kreiranje gradskog proračuna

Aktualna šibenska gradska vlast nije uključila ni gradske četvrti ni mjesne odbore u proceduru donošenja gradskog proračuna za 2018. godinu čime su potvrdili svoju bahatost, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare SDP –a Ivan Rajić, pred sutrašnje odlučivanje o prijedlogu proračuna. Na konferenciji je uz njega govorila i Ivana Vučenović koja se osvrnula na povećanja naknada za novorođenčad I osganiziranje promocije knjige “Radni logor Jasenovac” u šibenskoj gradskoj knjižnici.

 

Rajić je kazao kako u većini drugih gradova vlast na različite načine uključuje građane u kreiranje proračuna, čudi ga I što se šibenska vlast tako ponaša prema svojim kolegama jer osim u Raslini predsjednici svih gradskih četvrti i mjesnih odbora su HDZ –ovci koji o tomu, kazao je, šute. “Time su izigrali i građane koji sui h izabrali jer ne štite njihove interese”, istaknuo je Rajić.

 

Ivana Vučenović je pohvalila gradsku vlast što je prihvatila prijedlog o povećanju naknada za novorođenčad što je predviđeno u novom proračunu, ali smatra da je to pvećanje nedovoljno I simbolično i da nije neki jaki poticaj za povećanje obitelji.

Osvrćući se na nedavnu promociju knjige “ Radni logor Jasenovac” u Gradskoj knjižnici u Šibeniku, koja po nezinim riječima revidira povijest, zatražila je da se gradonačelnik Burić o tomu očituje te da traži odgovornost I ostavku vijećnika HDZ –a Branimira Zmijanovića koji je bio uvodničar na tom događanju.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!