Datum objave: 07. Prosinac 2018

Počela još jedna šibenska Adventura:Božićno - novogodišnja bajka u Parkiću, na Trgiću i Sajmiću

Diana Ferić
Diana Ferić

Paljenjem tisuću svjećica u šibenskog đardinu i koncertom Vojka V. počela je šibenska Adventura, osebujni šibenski adventski sajam, a to je događanje iz kuća izvuklo stare i mlade Šibenčane.
- Drage moje Šibenčanke i Šibenčani, dobra večer svima koji su došli u naš predivni park. Pitali su me u pripremi što ću večeras reći. Jednostavno – tri, dva, jedan – pali! Riječi u to šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića koje je izgovorio u četvrtak nešto iz 19 sati na pozornici u parku Roberta Visianija, kako javlja Slobodna Dalmacija.


Na trenutak su se svijetla ugasila, a potom je zasjalo tisuće svjećica čime je službeno počela još jedna šibenska "Adventura", jedini adventski sajam bez plastike. Vrijeme je bilo blagonaklono mnoštvu Šibenčanima koji su se "slili" u Parkić, kako su šibenski đardin za blagdansku prigodu imenovali organizatori, te uživali u događaju. Guštali su u druženju uz jelo i piće te neizostavno kuhano vino.

Popularni Vojko Vrućina, večerašnjim koncertom otvorit će bogat glazbeni program koji će se za vrijeme "Adventure" održavati na toj, ali i drugim lokacijama. U prvom tjednu

"Adventure" glazbe neće nedostajati u Prkiću. Sutra navečer na pozornicu će se popeti zagrebački regge sastav One Dread, u subotu su na programu rock obrade šibenskih miljenika, The Stringsa, a u nedjelju, 9. prosinca, Miro Odak i Lili Geepripremaju koncert za najmlađe u jutarnjem terminu.

U ponedjeljak, 10. prosinca nastupa vodički sastav Spectrum, a do slijedećeg vikenda Šibenčani i njihovi gosti uživat će u blagdanskoj glazbi Adventurinog DJ dvojca – Kraljevoj straži.

 

Osim perivoja Roberta Visijanija, osvijetljeni su i drugi dijelovi stare gradske jezgre na kojima će se održavati programi ovogodišnje "raspršene" "Adventure". Tako će slijedećeg vikenda krenuti programi na još dvije lokacije. Na Trgu Nikole Tomasea, ispred crkve sv. Frane, 15. prosinca počinje Sajmić namijenjen udrugama, malim obrtnicima i vlasnicima kućnih radinosti koji će svojom ponudom obogatiti blagdansku kupovinu, a radit će sve do 26. prosinca.
U petak, 14. prosinca, počet će i program na trećoj lokaciji, Trgiću u Ulici Jurja Barakovića, na kojem će se također odvijati bogat glazbeno-zabavni program. Organizatori "Adventure", Grad Šibenik i TZ Grada Šibenika, posebno su ponosni i na "Adventuricu" - dječji radionički i zabavni program koji će se od 7. prosinca odvijati u ex Galeriji Matija i to u suradnji s generalnim pokroviteljem "Adventure" – NP Krka.

 

Iz bogatog programa "Adventure" izdvojimo i njezinu humanitarnu notu. I ove će se godine na Badnjak osvijetliti nebo nad Šibenikom. Naime, u 22.30 minuta u zrak će se puštati lampioni u humanitarnoj akciji pod nazivom "Šibenik daruje". Sav prihod od prodaje lampiona namijenjen je udruzi "Aurora" koja okuplja osobe oboljele od cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3