Subota, 01 Prosinac 2018 11:38

Loš početak ovogodišnje regate krstaša u šibenskoj luci jer kako jedriti po bonaci

Napisala: 
Loš početak ovogodišnje regate krstaša u šibenskoj luci jer kako jedriti po bonaci

Vrijeme, to je već postala tradicija, nije naklonjeno 19. jedriličarskoj regati „Šibenska regata krstaša“, koja je jutros počela u šibenskoj luci jer nema vjetra. Startalo je četrdesetak krstaša.

Ova je regata, koju organizira JK „Val“ je specifična zbog atraktivnog akvatorija u kojem se održava, u šibenskoj luci pa se kao malo koja druga regata može u cijelosti pratiti s obale. Ona  već tradicionalno otvara i predbaldanska i blagdanska prosinačka događanja u Šibeniku i na njoj najprije sveti Nikola razveseli djecu .

JU “Tvrđava kulture” danas je otvorila vrata tvrđave Barone za besplatan posjet pa se regata može pratiti i s te pozicije s najljepšim pogledom na šibensku luku.

Sedmu godinu zaredom u sklopu ove regate bit će dodijeljeno i priznanje "Valovi Šibenika". Koje JK Val dodjeljuje za spašavanje jedriličara na moru. Plaketu "Valovi Šibenika" ove godine dobivaju Matej Barhanović i Matej Lisičar. Oni su 24. rujna ove godine u Hvarskom kanalu spasili živote dvojici jedriličara na dasci, češkom i hrvatskom surferu. Nažalost, nisu uspjeli spasiti mladu meksičku surfericu Valeriju Valderramom Santos.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!