Datum objave: 22. Studeni 2018

Nakon 22 godine na pomolu rješenje za elektrifikaciju zapadnog dijela Žirja

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacrtom prijedloga Idejnog rješenja izgradnje elektroenergetskih objekata predviđena je izgradnja dviju transformatorskih stanica na otoku Žirju, izgradnja priključnih kabelskih vodova te izgradnja osnovne niskonaponske mreže što bi konačno trebalo dovesti električnu energiju u zapadni dio otoka Žirja, kako se čulo na današnjem sastanku gradonačelnika Šibenika Željka Burića s predstavnicima Elektre Šibenik, na temu elektrifikacije zapadnog dijela otoka Žirja. Uz predstavnike Elektre: Emila Živkovića, opunomoćenika za obavljanje poslova direktora, Radu Gulama i Stipu Klarića, na sastanku su nazočili gradski vijećnik Anton Dobra te pročelnik UO za komunalne djelatnosti Miro Lucić, priopćili su iz Ureda šibenskog gradonačelnika.
 

U tijeku je izrada geodetskih podloga nakon čega će Elektra Šibenik podnijeti zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole. Očekuje se kako bi navedena procedura trebala biti okončana tijekom 2019. godine nakon čega bi se pristupilo izvođenju radova.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Šibenik, u okviru svojih ovlasti, stoji na raspolaganju Elektri u predstojećim radnjama oko navedenog projekta te će preuzeti koordinacijske aktivnosti kako bi se ubrzao postupak elektrifikacije za oko stotinjak objekata na Žirju.

„Otok Žirje integralni je dio Grada Šibenika, gradska četvrt koja nipošto ne smije biti zapostavljena. Stoga moramo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da se ovaj dugogodišnji problem riješi kako bi stanovnicima navedenog dijela otoka Žirija osigurali kvalitetne uvjete života u skladu sa standardom življenja 21.stoljeća.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Gradski vijećnik Anton Dobra napomenuo je kako se mještani Žirja sve više okreću turizmu zbog čega bi ovaj problem trebalo prioritetno riješiti.

Također, iz Elektre Šibenik uputili su zamolbu stanovnicima otoka Žirja za podnošenjem zahtjeva za priključenje na sustav napajanja električnom energijom, kako bi se utvrdio realan interes korisnika buduće mreže.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: