Utorak, 20 Studeni 2018 09:18

Najviše kiše palo u Zatonu, više od 100, a u Šibeniku 50 l po četvornom metru

Napisala: 
Najviše kiše palo u Zatonu, više od 100, a u Šibeniku 50 l po četvornom metru

Sudar toplog i hladnog zraka, bura i juga tijekom protekle noći na šibenskom području stvorio je idealne uvjete za razvoj grmljavinskih oblaka i lokalno obilnijih oborina, piše Šibenik Meteo.

Prema mjerenjima AMP-ova u do 7h najviše kiše izmjereno je u Zatonu i to čak 101 litra po metru četvornome, slijede Vodice sa 78, Šibenik 57, Skradin i Bilice 45, Drniš 42, Golubić 38mm. U ostatku Županije oborine su se kretale u prosjeku od 10 do 30 litara kiše po metru četvornome.

Nakon juga i levanta na većem dijelu županije ponovno je probila bura, dok se jugo još zadržava na krajnjem jugu županije gdje je trenutno po temperaturama zraka koje se kreću oko 17°C najugodnije, dok se u ostatku županije one kreću od 3 na sjeveru do 11°C na otocima.

 

U nastavku dana i dalje promjenljivo uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda, kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Puhati će slab do umjeren vjetar promjenljivih smjerova, na jugu jugo, prema zapadu bura i sjeverozapadnjak, navečer bura i sjeverozapadnjak će prevladavati na cijelom području. Temperature zraka će se od 10 do 17°C, prenosimo s portala Šibenik Meteo.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!