Datum objave: 16. Studeni 2018

Sudac Mislav Kolakušić danas u Šibeniku tražio potporu za svoju udrugu "Antikorupcija"

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić predstavio je danas, 16. studenog u Šibeniku udrugu Antikorupcija koju je prije šest mjesec osnovao s ciljem, kako je rekao, raspetljavanja korupcijske hobotnice koja onemogućuje razvoj društva, a za što su potrebni zviždači koji će korupciju prijavljivati. Imao je štandove ispred Kazališta i kod Jadranske banke na kojima su se Šibenčanke i Šibenčani upisivali u udrugu. Pozicija ispred Kazališta baš nije bila dobro odabrana jer zbog radova na poljani tim dijelom grada gotovo nitko ne prolazi, ali je Kolakušić ipak zadovoljan odazivom. Očekuju da će im se u Šibeniku priključiti barem 150 građana.

 

Pozvao je građane da im prijave slučajeve korupcije, ali samo ako imaju dokaze na temelju kojih se to može procesuirati.

 

Kao predsjednik udruge, Kolakušić je istaknuo da korupcija nije samo davanje mita u novcu, već i zapošljavanje putem političke pripadnosti, uz sve vrste nepotizma. Udrugu Antikorupcija osnovao je prije pola godine jer tvrdi da su svi dijelovi hrvatskog društva korumpirani, "pa ako počnemo rješavati jedan sektor pokrenut će se sve jer je korupcija hobotnica raširenih krakova". Cilj mu je prikupiti 100 000 potpisa građana, a sada ih imao oko 6 000.
„Narodu treba ponuditi pravu opciju i tada će sve biti drukčije. Ako mi uvjerimo građane da su promjene moguće i da nije sve izgubljeno to će biti prvi i najznačajniji korak“, tvrdi Kolakušić.


 

Iz kategorije: Vijesti