Datum objave: 31. Listopad 2018

Većina oporbenih vijećnika zbog ignoriranja napustila sjednicu Županijske skupštine prije dnevnog reda

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog najprije ignoriranja prijedloga vijećnice SDP -a Anite Jakšić na današnjoj sjednici Županijske skupštine Šibensko - kninske županije da u ime više oprbenih klubova zatraži stanku nakon prihvaćanja dnevnog reda, a kasnije nedopuštanja da jse objasni zašto su tražili stanku oprbeni vijećnici su napustili sjednicu prije odrađivanja dnevnog reda.

Anita Jakšić nam je kazala da su željeli predložiti da se sjednica odgodio zbog toga što je u 12 sati komemoracija za bivšeg župana Gordana Baraku pa ne žele da ih se u raspravi stalno podsjeća da moraju biti kratki i brzi, na uštrb onoga što žele reći.

No, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, nakon što je ipak odobrio stanku od 10 minuta, nije dopustio da se za govornicom kaže zbog čega je stanka zatražena pa je većina oprbenih vjećnika iz protesta otišla.

Nakon njihovog odlaska vladajući su na brzinu, bez ikakve diskusije, prihvatili sve točke dnevnog reda koje su se odnosile na proračun, Županijsku razvojnu agenciju i oduzimanje, zbog neplaćanja, koncesije jednom koncesionaru četiri bove za privez brodova.
 

Iz kategorije: Vijesti