Datum objave: 25. Listopad 2018

Marina Frapa jedina je iz Šibensko - kninske županije među dobitnicima 10 najvažnijih turističkih nagrada

Diana Ferić
Diana Ferić

Marina Frapa u Rogoznica jedini je laureat iz Šibensko – kninske županije na završnici dodjele priznanja na Danima hrvatskog turizma - najvećeg, tradicionalnog skupa turističkih djelatnika u Hrvatskoj koja je večeras održana u Hvaru dodjelom 10 najvažnijih turističkih nagrada za ovu godinu.

Ta je marina, po tko zna koji put proglašena najboljom marinom u Hrvatskoj. „Obraz“ Šibensko – kninske županije još su osvijetlili u D – Marin iz Mandaline koja je bila među tri kandidirane marine za tu nagradu te autokamp Jasenovo Žaborić koji je bio među tri nominirana za najbolji autokamp u Hrvatskoj .

U ostalim kategorijama za 10 najvažnijih nagrada nije bilo nikog iz Šibensko – kninske županije.

Možemo ipak biti ponosni na to da je nagradu za životno djelo u turizmu dobio Autor Jerko Sladoljev, rođeni Vodilčanin, dipl. Ekonomist turističkog usmjerenja, koji se cijeli život bavio marketingom u turizmu, poglavito kamping turizmom, ali u Istri.

U kategoriji Kulturna atrakcija godine nagradu je osvojio Maškovića han. Priznanje je preuzela Danijela Vulin, direktorica TZ općine Pakoštane.

Turističkim događajem godine proglašena je Rabska fijera. Priznanje je preuzeo Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba.

Priznanje za Inovaciju godine dobio je Muzej vučedolske kulture. Nagradu je preuzela Marina Sekulić, direktorica TZ grada Vukovara.

Marina godine je Marina Frapa. Priznanje je preuzeo Franjo Pašalić, vlasnik Marine Frapa.

Priznanje za Restoran godine dobio je restoran Sv. Nikola iz Poreča. Nagradu je preuzeo Nikola Bijelić, direktor restorana.

Kamp godine je Zaton Holiday resort. Priznanje je primio Marinko Marinović, direktor kampa.

Najuspješnija destinacija hrvatskog turizma je Grad Zagreb. Nagradu je iz ruku premijera Andreja Plenkovića preuzeo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Premijer Plenković zahvalio se domaćinima, svojim ministrima, svim turističkim djelatnica te čestitao dobitnicima. Rekao je kako Hrvatska ima dugu tradiciju turizma a turizam veliko značenje za našu zemlju. Nabrojao je reforme koje njegova vlada provodi koje bi trebale potaknuti razvoj sektora turizma. Istaknuo je izvrsne ovogodišnje turističke brojke. "Do kraja godine možemo očekivati 19,5 milijuna turista, 106 milijuna noćenja i preko 12 milijardi eura prihoda", rekao je premijer. "To je gotovo 20 posto BDP-a", dodao je. "Naša je zemlja izvrsno rangirana na turističkoj karti svijeta, javlja HTV.

U glazbenom programu nastupili su proslavljeni pijanist i skladatelj Matej Meštrović sa svojim Triom Expresto, poznata pjevačica Ivana Kindl i Zbor mladih Izvor.

Na početku prijenosa podsjetili smo se velikog uspjeha promotivnog videa Hrvatske turističke zajednice 'Ambasadori hrvatskog turizma' koji je odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio i prestižnu nagradu 'Travel Video Awards' u kategoriji 'Best Video by a Tourism Organization'. Na pozornicu u Hvaru popeli su se, pračeni pljeskom, jedni od zaslužnih za taj veliki uspjeh - Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma i Luka Duboković, izvršni direktor agencije BBDO Zagreb.

Na dvodnevnoj se manifestaciji okupilo više od 1500 turističkih djelatnika. Na više edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova sudjeluju vodeći domaći i svjetski turistički stručnjaci, opinionmakeri i influenceri iz poslovnog i društvenog života, a glavne su teme važnost kreativnih industrija, interneta i društvenih mreža, gastronomije, pojačane promocije i ljudskih potencijala za turizam.
Dani hrvatskog turizma, dodjela godišnjih turističkih nagrada - četvrtak, HRT1 u 20 sati

 

Iz kategorije: Vijesti