Datum objave: 19. Listopad 2018

Zeleni grad počeo dijeliti kartice za korištenje podzemnih kontejnera u Docu i u ulici Put groblja

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzeće Zeleni grad izvijestilo je danas da su počeli dijeliti kartice za otključavanje podzemnih kontejnera na dvije lokacije na šibenskoj rivi, u Docu, i na Putu groblja. Kartice će dobiti građani koji stanuju na 50 adresa u starom dijelu grada, a bez njih neće moći otvoriti podzemni kontejner kako bi bacili smeće.

Šibenčanka Božena Dulibić objavila je na svom Facebook profilu kako je dobila dopis od „Zelenog grada“ u kojem stoji da joj šalju tu karticu, ali kartice u koverti nema! Vjerojatno nije jedina no očito je da ih ne šalju poštom nego uručuju osobno jer u priopćenju koje su poslali stoji:“ Građanima koji se ne zateknu na adresi, bit će ostavljena obavijest o preuzimanju kartice u poduzeću Zeleni grad na adresi Stjepana Radića 100. Mole se građani i pravne osobe iz navedenih ulica stare gradske jezgre da na vrijeme preuzmu svoje kartice jer od 1. studenoga 2018. godine neće moći bez kartice otvoriti podzemne spremnike".


Inače, kartice za otključavanje kontejnera bit će uručene stanarima ulica 17. Buntovnika, A. Zoričića, M. H. Nilinića, Nukovačka, Dobrić, Dobrodolačka, F. Divnića, fra Nikole Ružića, Frane Dismanića, Graditelja Skoka, I. Mrnavića, J. Dalmatinca, J. Utješinovića, Jurja Petrovića, Kninska, kralja Tomislava, Krste Stošića, M. Kolunića, Mali prolaz, Martinska, Mesarske stube, obala dr. Franje Tuđmana, Obala palih omladinaca, Obala prvoboraca, P. Nakića, Pekarska, Pod tvrđavom kod groblja, Prolaz kroz zidine, Prominska, Prvićka, Put groblja, Srimska, Strme stube, Stube A. Medulića, Stube Dragojevića, Stube I. Lukačića, Stube P.Kaera, sv. Julijane, svete Luce, svetog Križa, svetog Krševana, Trg A. Kačića, Trg Republike Hrvatske, Vodička, Zatonska i Zlarinski prolaz – priopćili su iz Zelenog grada.

 

U te podzemne kontejnere na četiri lokacije građani mogu bacati miješani komunalni otpad od 40 litara, 'što je ujedno i količina koja će biti zaračunata prilikom odlaganja otpada i izračuna varijabilnog dijela u novom načinu obračuna koji uskoro stupa na snagu', stoji u obavijesti Zelenog grada.

Građani starog dijela grada čija ulica nije na popisu, miješani komunalni otpad mogu privremeno odlagati u posude u Ulici Kralja Zvonimira na Starom pazaru do skore gradnje dodatnih podzemnih spremnika na toj lokaciji čime će se u tom dijelu grada u potpunosti ukloniti posude i kontejneri, odnosno korisnici će koristiti isključivo kartice za odlaganje otpada.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3