Datum objave: 14. Listopad 2018

IN MEMORIAM - Umrla je Milena Dravić, naša Anđa iz Hamleta u Mrduši Donjoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Milena Dravić, legendarna glumica bez čijeg lika je nezamisliva filmska umjetnosti u bivšoj Jugoslaviji i Hrvatskoj, umrla je noćas u Beogradu u 79. godini.
Tijekom glumačke karijere koja je trajala gotovo 60 godina, ostvarila je čak 159 filmskih uloga. Bila je slavna i omiljena zbog svojih suptilnih interpretacija krhkih ženskih likova, a u Hrvatskoj je ostala zapamćena po antologijskoj ulozi Anđe u filmu "Hamlet u selu Mrduša Donja" snimljenom prema istoimenom djelu Ive Brešana.

Tijekom svoje duge i plodne karijere dolazila je u Šibenik, odlično je savladala govor šibenskog kraja, a kao pjevačica surađivala je i s Arsenom Dedićem.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Jutro", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako s muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Na televiziji je glumila u brojnim dramama i TV serijama najrazličitijih žanrova, nastupala u zabavnim programima od kojih je najpoznatiji "Obraz uz obraz". Dobitnica je mnogobrojnih filmskih nagrada, među njima i Zlatna palma u Cannesu te dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Pulskom filmskom festivalu.
  

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3