Datum objave: 27. Rujan 2018

Šibenik u utrci za nagradu "Najbolji grad" u kategoriji obrazovanja, demografije, mladih i socijalne politike

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je ušao među pet najboljih hrvatskih gradova u kategoriji veliki grad na području obrazovanja, demografije, mladih i socijalne politike, a u organizaciji Hanza medie, istraživačke agencije Ipsos i portala Gradonačelnik.hr, a priznanja najboljima bit će uručena upravo u Šibeniku, u Solarisu prvoga tjedna u listopadu na manfifestaciji Regionalni dani EU fondova

 

Proglašenje i dodjela nagrada pobjednicima u kategorijama gospodarstvo, obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika, kvaliteta života, smart city, eco city i šampion fondova EU bit će održani u Solarisu u četvrtak, 4. listopada.

 

U sklopu Dana regionalnog razvoja i fondova EU, u Šibeniku će biti i sajam EU fondova koji je na redu u subotu 6. listopada, od 10 do 15 sati na Trgu Republike Hrvatske, sve u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su realizirali projekte i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati i kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

 

Osim prodajno-izložbenog karaktera događanja, sajam će biti popraćen glazbenim nastupima, zabavnim radionicama za najmlađe te bogatim gastro degustacijskim programom koji je u velikoj mjeri oslonjen na tradicijske recepte i na lokalno proizvedene namirnice. Posjetitelji će imati priliku upoznati se i s brendom izvornih proizvodnih linija pod nazivom „Hrvatski otočni proizvod“ koji okuplja ekoproizvođače s dvadeset i četiri otoka.

 

Tako će se dječji program odvijati od 10 do 14 sati gdje će roditelji s djecom na zabavan način kroz igre, radionice i edukativnu predstavu naučiti mnogo zanimljivosti o Europskoj uniji. U gastro dijelu s početkom u 11 sati renomirani profesionalni kuhari za okupljene posjetitelje pripremit će degustacijske porcije jela od lokalno proizvedenih namirnica s imanja koja su unaprijedila svoje djelatnosti sredstvima Europske unije.

 

Događanje 'Regionalni dani EU fondova' namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Organiziranjem sajmova, interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, posjetitelji uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, najavljuju iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
 

Iz kategorije: Vijesti