Datum objave: 25. Rujan 2018

Trebat će nam strpljenja i živaca:Počinju gradnja podzemne garaže na Poljani,u četvrtak se zatvara parkiralište

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog početaka gradnje podzemne garaže ispod Poljane parkiralište će na tom glavnom gradskom trgu biti zatvoreno za sve korisnike od srijede 26. rujna 2018. od 14.00 sati. IZ Gradskog parkinga mole građan da uklone svoja vozila najkasnije do četvrtka 27. rujna 2018. do 14.00 sati ili će ih ukloniti Pauk vozilo.

Neposredno prije početka radova bit će postavljena ograda radi osiguranja gradilišta te dvije toranjske dizalice. Izvođač će dopremiti mehanizaciju i strojeve za iskop, a radi sigurnosti će dok traju radovi biti zatvorena gornja etaža Perivoja Roberta Visianija (Đardina).

Radovi će se obavljati na Poljani te dijelu ceste u kontaktnoj zoni gradskog trga koji vodi u desno skretanje prema Obali, i rubnim prometnim trakom Ulice Kralja Zvonimira počevši od Hrvatskog narodnog kazališta prema Ulici Vladimira Nazora do Perivoja Roberta Visianija, a dio gradilišta bit će i prometni otoci na raskrižju.

Za sve vrijeme trajanja radova biti će postavljena privremena regulacija prometa koja će omogućiti cestovni promet u svim smjerovima. Pješački koridori i pješački prelazi koji vode preko Poljane će se ukinuti te pomaknuti kroz središnji dio Perivoja te kroz ulice okomite na Zagrebačku ulicu (Masnu ulicu). Ulaz u Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića će biti omogućen sa bočne strane, iz Ulice biskupa Fosca.

Roba za stari dio grada će se dostavljati i pretovarati u dogovoru s Gradskim parkingom.

Izgradnja garaže na tri etaže i s 256 parkirnih mjesta uz koju će se paralelno urediti središnji gradski trg i okoliš Gradske knjižnice bit će završena do ljeta 2020. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti