Datum objave: 15. Rujan 2018

Polaganje vijenaca danas kod Spomenika smrtno stradalim braniteljima bez predstavnika Šibenika i Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Polaganjem vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Šibeniku nastavljeno je danas obilježavanje 27. obljetnice Rujanske bitke za Šibenik, a sva današnja događanja vezana su za Žirje i Ružu Hrvatsku.

Vijence su položili Goran Grguričin i Nikola Vukošić, Udruga 1. A satnija 113. brigade, Ruža Hrvatska -Žirje, 1. OTB Split i 4. OTP Brač, Specijalne policije Šibenik i braniteljskih udruga iz Karlovca i Zagreba te Ivan Vukić Niper, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Izsoatli su predstavnici Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije.

Obilježavanje se nastavlja na otoku Žirju. Služit će se misa u crkvi Uznesenja BDM, a bit će organiziran posjet muzejsko - galerijskoj postavi u vojarni „Ruža Hrvatska“ i
predstavljanje knjige SIMN. Sinoć je u Katoličkom domu održana tribina o temi „Šibenik-Žirje-Ruža Hrvatska 2018“,a nakon toga je Šibenčanka Danijela Petković recitirala pjesme šibenskog branitelja Živka Eraka.

 

U povodu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, nedjelju, 16. rujna 2018. godine u Vodicama će se održati središnja svečanost u sklopu koje će, u 18:45 sati kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, na Trgu hrvatskih mučenika, biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Zajednički vijenac položit će izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac; izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev i izaslanik Predsjednika Vlade RH Ivan Vukić.

Vijence će položiti i braniteljske udruge kao i izaslanstvo Grada Vodica.

 

U ime Šibensko-kninske županije vijenac će položiti župan Goran Pauk i njegovi zamjenici.
Program središnje svečanosti započinje u 16:00 sati rekreativnom biciklističkom vožnjom „Srcem protiv čelika“. U 18:30 organiziran je mimohod branitelja od stare škole do Trga hrvatskih mučenika gdje će u 20.00 sati biti prikazan film Šime Strikomana „Vodice, Šibenik 91/92“ nakon čega slijedi prigodni kulturno-zabavni program.
 

Iz kategorije: Vijesti