Subota, 15 Rujan 2018 06:09

Zatreslo je rano jutros dva puta na šibenskom području i mnoge probudilo iz sna

Napisala: 
Zatreslo je rano jutros dva puta na šibenskom području i mnoge probudilo iz sna

Dva potresa, jedna umjereni, a drugi jak, zabilježena su rano jutros na šibenskom području. Prvi je bio u 1 sat i 48 minuta s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području, a epicentar se nalazio u zaleđu Vodica,u blizini Zatona. Zatreslo je, i to dosta snažno, ponovno u 5 sati i 9 minuta kada su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem Šibenskom području.

Brojni građani osjetili su potrese u svojim domovima i mnoge su, prema onomu što pišu na društvenim mrežama, probudio iz sna. „Trese“, „Dobro je zatreslo“, „Činilo mi s eda je epicentar pod mojim krevetom“, neki su od komentara zabrinutih Šibenčana.

Za sada nema dojava o šteti.

FOTO:Šibenik Meteo
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!