Subota, 08 Rujan 2018 13:31

Šibenki knez Paško otvorio Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku,pogledajte što sadrži

Napisala: 
Šibenki knez Paško otvorio Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku,pogledajte što sadrži

Igrokazom o epizodi iz srednjovjekovnog Šibenika u kojem šibenski knez rješava zahtjeve dviju Šibenčanki da i žene uključi u obranu Šibenika od Mletaka jutros je i službeno otvoren 14. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, a otvorenim ga je proglasio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, koji je u igrokazu glumio kneza pa je pokazao i glumačke sposobnosti

 

Na žalost, bilo je vrlo malo gledatelja, uglavnom turisti, u razgledavanju Šibenika i katedrale. Kneza je pratila svita kostimiranih muškarac i žena, uglavnom zaposlenika i članova Županijske obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik koje je jedan od organizatora, članica Udružena turističkih vodiča Sveti Mihovil i nekoliko povijesnih postrojba.

 

Sajam u Srednjovjekovnom Šibeniku održava se na plato ispred katedrale, te na rivi na kojoj su postavljeni brojni štandovi na kojima se prodaju, kao i svake godine, igračke, rukotvorine, džemovi, likeri, ljekoviti i kozmetički pripravci te suhomesnati proizvodi.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!