Datum objave: 03. Rujan 2018

Dražen Petrović je veliki šibenski turistički adut, ali to nikako da osvjestimo i iskoristimo

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije fraza nego istina da Dražen Petrović, naš „mali s Baldekina“, živi vječno i u to se uvjeravamo skoro svaki dan susrećući turiste koji samo zbog Dražena dolaze u Šibenik i obilaze njegov spomenik na Baldekinu.

 

Jedan od njih, Ivan Pavlović, koji je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali je odrastao u Italiji i njegova djevojka Talijanka imali su u ponedjeljak i posebnu privilegiju – da ih Draženova majka odvede i u Draženovu spomen sobu koja je uređena u stanu u kojem je rođen, u Preradovićevoj ulici, a dobili su je sasvim slučajno.

 

"Na putu prema Baldekinu na ulici sam ugledala Ivana u Draženovom dresu s brojem tri u kojem je igrao u Netsima. Zaustavila sam ga i u šali upitala:“Pa tko to nosi moj dres“. On se nakratko zbunio, a ja sam mu objasnila da sam ja majka Dražena Petrovića i da mi je srce zaigralo kada sam fa vidjela u tom dresu pa sam njemu i djevojci ponuda da ih povedem do Draženove spomen sobe“, ispričala nam je Biserka Petrović.

 

Ivan je bio oduševljen. „Od malena sam pratio košarku i igru naše reprezentacije, a Dražen mi je heroj, Bog. Cura i ja smo došli iz Italije na ljetovanje u Split i odlučili smo posjetiti Šibenik i Draženov spomenik. Nisam ni sanjao o tomu da ćemo upoznati njegovu majku i posjetiti i Spomen sobu“, kazao nam je Ivan.

 

No istog dana su  tu mogućnost, sasvim neplanirano, dobile i dvije obitelji iz Munchena koje su došle do spomenika odati počast Draženu Petroviću. U tom trenutku pokraj spomenika je prolazila Draženova majka Biserka koju su prepoznali, prišli joj i zanimali se za to kako mogu posjetiti Draženovu spomen sobu tako da je i njih povela u obilazak.

 

Sve to samo potvrđuje da je Dražen jedan od razloga zbog kojeg turisti dolaze u Šibenik, a je on naš turistički brend. Zbog toga bi sve što je  u Šibeniku vezano za Dražena – trg s njegovim  izljevenim tenisicama, spomenik i Spomen soba trebalo ukomponirati u jedan turistički paket. Moglo bi turistima ponuditi da krenu stopama Dražena Petrovića, ali organizirano, a ne ovako da sve bude prepušteno slučaju.
 

Iz kategorije: Vijesti