Nedjelja, 12 Kolovoz 2018 09:12

FOTO - Vesele Krapanjsko - brodaričke "Otočne igre"

Napisala: 
FOTO - Vesele Krapanjsko - brodaričke "Otočne igre"

Bogato i raznovrsno Krapanjsko brodaričko kulturno ljeto nakon spektakularne regate u ženskom veslanju i tradicionalne proslave Gospe od Anđela, donijelo je i zabavnu verziju starih dobrih "Jadranskih susreta" odnosno neprežaljenih "Bodulskih pripetavanja", svoje "Otočne igre".

Iako su bila organizirana samo natjecanja u nošenju vidra u ženskoj i potezanju konopa u muškoj konkurenciji, zabave je bilo napretek, a brojni turisti su uživali u napetom i zabavnom nadmetanju u kojem srčano sudjelovale domaće ekipe, ekipa furešta te gostujuća ekipa Žaborića koja je odnijela premoćnu pobjedu u potezanju konopa.

U daleko težem i zahtjevnijem natjecanju u nošenju vidra punog mora u punom trku duž krapanjskog mula, sudjelovale su dvije ekipe od kojih je jedna, naravno, pobijedila jer je uspjela prenijeti više mora, ali je natjecanje bilo tako napeto, a natjecateljice su se tako srčano borile da sve zaslužuju da ih se spomene: Marija Njanjara, Ana Curavić, Rose Mary Crnac, Jelena Curavić & Suzana Jurić, Kristina Spacojević, Jasmina Dimić i Milena Tanfara.

Krapanjsko - brodaričko kulturno ljeto 26. kolovoza završava originalnim trubadurskim festivalom, nastupom šibenskih, vodičkih, murterskih i krapanjsko brodaričkih trubadura, pjesnika koji sami uglazbljuju i pjevaju svoje stihove. Krapanjsko brodarička "Večer trubadura" započela je s velikim uspjehom prošle godine, a ove godine bi trebala pokazati i dokazati svoju vrijednost kao kulturno - glazbena manifestacija.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!