Datum objave: 12. Kolovoz 2018

FOTO - Vesele Krapanjsko - brodaričke "Otočne igre"

Diana Ferić
Diana Ferić

Bogato i raznovrsno Krapanjsko brodaričko kulturno ljeto nakon spektakularne regate u ženskom veslanju i tradicionalne proslave Gospe od Anđela, donijelo je i zabavnu verziju starih dobrih "Jadranskih susreta" odnosno neprežaljenih "Bodulskih pripetavanja", svoje "Otočne igre".

Iako su bila organizirana samo natjecanja u nošenju vidra u ženskoj i potezanju konopa u muškoj konkurenciji, zabave je bilo napretek, a brojni turisti su uživali u napetom i zabavnom nadmetanju u kojem srčano sudjelovale domaće ekipe, ekipa furešta te gostujuća ekipa Žaborića koja je odnijela premoćnu pobjedu u potezanju konopa.

U daleko težem i zahtjevnijem natjecanju u nošenju vidra punog mora u punom trku duž krapanjskog mula, sudjelovale su dvije ekipe od kojih je jedna, naravno, pobijedila jer je uspjela prenijeti više mora, ali je natjecanje bilo tako napeto, a natjecateljice su se tako srčano borile da sve zaslužuju da ih se spomene: Marija Njanjara, Ana Curavić, Rose Mary Crnac, Jelena Curavić & Suzana Jurić, Kristina Spacojević, Jasmina Dimić i Milena Tanfara.

Krapanjsko - brodaričko kulturno ljeto 26. kolovoza završava originalnim trubadurskim festivalom, nastupom šibenskih, vodičkih, murterskih i krapanjsko brodaričkih trubadura, pjesnika koji sami uglazbljuju i pjevaju svoje stihove. Krapanjsko brodarička "Večer trubadura" započela je s velikim uspjehom prošle godine, a ove godine bi trebala pokazati i dokazati svoju vrijednost kao kulturno - glazbena manifestacija.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3