Datum objave: 11. Srpanj 2018

Za turiste - bicikliste:Šibensko - kninska županija dobila operativni plan razvoja cikloturizma

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninska županija dobila je Operativni plan razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije za razdoblje do kraja 2020. godine koji je izradio CikloProm, obrt za promociju i organizaciju evenata, a ugovorila ga je Šibensko-kninska županija. Temelji se na Akcijskom planu razvoja cikloturzima u Republici Hrvatskoj te Master planu Šibensko-kninske županije,a izrađen je u cilju razvoja cikloturizma kao važnog oblika selektivnog turizma.


„Zahvaljujem svima vama koji ste svojim aktivnim sudjelovanjem na dosadašnjim radionicama značajno doprinijeli izradi ovog temeljnog dokumenta za daljnji razvoj cikloturizma Šibensko-kninske županije“, rekao je župan Goran Pauk prilikom današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana.

Operativnim planom analizirano je postojeće stanje cikloturizma na području naše županije, provedeno je istraživanje svih važnijih karakteristika vanjskog i unutarnjeg okruženja u cilju identifikacije čimbenika koji mogu odrediti daljnji razvoj cikloturizma, definirani su ciljevi razvoja cikloturizma i prepoznati razvojni projekti, a sve u cilju pozicioniranja Šibensko-kninske županije kao poželjne cikloturističke destinacije.

Direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić istaknula je važnost razvoja cikloturizma za produženje turističke sezone na našem području.

„Šibensko-kninska županija prva je obalna županija koja je donijela operativni plan za razvoj cikloturizma“, kazala je Mirela Srkoč Šenkinc iz CikloProma naglasivši da je cikloturizam jedan od segmenata u koje treba sustavno ulagati.

U izradu Operativnog plana bili su uključeni svi potpisnici Sporazuma, a to su Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, 5 gradova i 15 općina Šibensko-kninske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova - Policijska uprava Šibensko-kninska, Hrvatske ceste - tehnička ispostava Šibenik, Županijska uprava za ceste na području Šibensko-kninske županije te biciklistički klubovi: Adrion Oros, Fortica, Kamenar, Faust Vrančić, Primošten, Krka, Petar Svačić i Brdsko-biciklistički klub Orlov krug.

 

Iz kategorije: Vijesti