Datum objave: 10. Srpanj 2018

Spašeni svi dječaci i njihov trener iz spilje u kojoj su bili zatočeni 18 dana

Diana Ferić
Diana Ferić

Spasitelji su u utorak uspješno okončali operaciju izvlačenja zatočenih dječaka u kompleksu spilja Tham Luang u Tajlandu, spasivši još četvoricu dječaka i njihovog trenera. Dječaci i trener su u spilji bili zatočeni od 23. lipnja.

 

U bolnici će se zadržati barem tjedan dana, tako da će vjerojatno morati odbiti pozivnicu FIFA-e da dođu na finale Svjetskog nogometnog prvenstva koje se održava u Rusiji. Također, dječaci još ne smiju jesti okusima bogatu tajlandsku hranu koju su poželjeli po izlasku, već ih hrane razrijeđenom kašom, kruhom te se mogu osladiti pokojom čokoladicom, piše tportal.

 

Prema informacijama Reutersa, svjedoci su vidjeli kako spasioci iznose troje ljudi na nosilima iz Tham Luanga. Riječ je o trojici dječaka, članovima juniorskog nogometnog tima, koji su izneseni iz spilje u utorak, trećeg dana spasilačke operacije. Mediji izvještavaju da je iz pećine u utorak spašen i posljednji dječak. Prethodno su u utorak spašena još tri dječaka te je jedanaesti spašeni bio najmanji od njih. Radi o Chaninu Wiboonrungruengu zvanom Titan, ali ta informacija nije potvrđena jer spasioci ne objavljuju identitet djece dok svi ne budu na slobodi.

 

Osmorica dječaka su na nosilima iznesena iz kompleksa spilja u protekla dva dana. Spašeni su dobrog zdravlja, ali se nalaze na promatranju u bolnici zbog mogućih infekcija. Tajlandski premijer Prayuth Chan-ocha otkrio je u utorak da su neki dječaci prije spašavanja dobili sredstva za smirenje kako ne bi paničarili ili bili nervozni.
 

Iz kategorije: Vijesti