Datum objave: 04. Srpanj 2018

SDP -ovci upozoravaju da je grad pun smeća,da "Zeleni grad" ne funkcionira,a cijene rastu

Diana Ferić
Diana Ferić

Kvaliteta usluga koje građanima pruža tvrtka „Zeleni grad“ je sve lošija, a cijene sve veće ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a prikazujući niz fotografija kontejnera u Šibeniku zatrpanim smećem. „Ove su fotografije snimljene u različito vrijeme i u različito doba dana da ne bi netko pomislio da smo to radili tendenciozno“, objasnio je Restović.

 

 

Na pressici je govorio i Igor Tanfara, predsjednik SDP –ovog gradskog Foruma seniora koji je uputio Gradskom odboru SDP –a prijedlog da se og Gradskog vijeća i gradonačelnika traži da umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 3 000 kuna plaćaju upola manju cijenu odvoza smeća kao i mlade obitelji koje imaju djecu do dvije godine starosti. „ Ljudi danas inače žive teško i jedva spajaju kraj s krajem,a cijene usluga „Zelenog grada“ rastu. Mislimo da bi na ovaj način našim građanima olakšali život.“, kazao je Tanfara.

 

Restović je potvrdio da će taj prijedlog biti upućen Gradskom vijeću, gradonačelniku i upravi „Zelenog grada“.
Podsjetio je kako se, kada je osnivana „Zeleni grad“ u koji su fuzirane „Čistoća“ i Zelenilo“ ,obećavalo da će to poboljšati usluge, a smanjiti troškove, ali se ništa od toga nije dogodilo, a a cijene usluga rastu.

 

 

„To je tek početak. Ovo je ozbiljno pitanje i taj je problem još u povojima. Kante za smeće nisu čipirane. Građanima su se najprije kante prodavale po nekoj izmišljenoj cijeni,a onda su se dijelile. Nema otoka za odlaganje smeća. Otpad s e glavnom ne selektira,a tamo gdje postoje posebni kontejneri za plastiku ne prazne se dinamikom kojom bi to trebalo raditi pa su prepuni“, ustvrdio je Restović i poručio gradonačelniku i upravi „Zelenog grada:“Primite se posla!

 

Posebno je apostrofirao koordinatora operativnih poslova u „Zelenom gradu“ Antu Rakića, brata dogradonačelnika Rakića. „ Kada je direktor „Zelenog grada“ Novica Ljubičić zamoljen da objasni zašto ta tvrtka dobro ne funkcionira i zašto grad nije čist on je rekao da je to zadaća koordinatora Ante Rakića. E pa sada, ili on ne zna ili ne želi raditi svoj posao. Da sam ja gradonačelnik Burić ja bih zamolio svog zamjenika Paška Rakića da on zamoli svog brata da dobro radi svoj posao. Ako nije problem u njemu onda je u novici Ljubičiću ili, ne daj Bože to reći, u našem gradonačelniku“, bio je pomalo sarkastičan Restović.

 

Rezultate SDP -ove komunalne inspekcije pogledajte u fotogaleriji.

Iz kategorije: Vijesti