Četvrtak, 21 Lipanj 2018 13:04

Mladi šibenski glazbenici Šime Buha i Nikolina Kapitanović sviraju 29.6. za teško bolesnu Lucu Šeneta

Napisala: 
Mladi šibenski glazbenici Šime Buha i Nikolina Kapitanović sviraju 29.6. za teško bolesnu Lucu Šeneta

Humanitarnoj akciji prikupljanja novca za liječenje hrabre mlade Šibenčanke Luce Šeneta priključilo se i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku. Organiziraju koncert koji će se održati 29. lipnja, a na njemu će nastupiti mladi šibenski klasični glazbenici Šime Buha i Nikolina Kapitanović, kako doznajemo od Nere Gojanović.

 

Četrnaestogodišnja Luca boluje od raka pluća i srčane ovojnice, koji je metastazirao u njenom krhkom tijelu. Njezini roditelji i prijatelji zatražili su pomoć lokalne zajednice kako bi prikupili 150 000 kuna za njezino lječenje novom metodom u SAD –u.

Unatrag dvije godine Luca je prošla četiri ciklusa kemoterapije, ostala je bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice, prošlo kroz 25 zračenja... Da bi se, kada su već svi mislili da se od sjaja u njezinim velikim, crnim okama vidi svjetlo na kraju tunela i svitanje nakon duge mračne noći, bolest vratila.

Liječenje i smještaj u kampusu su za Lucu besplatni, ali novac joj je potreban za put, vizu, životne troškove , a buddžet te hrabre obitelji je skroman. Majka Franka je trgovkinja, radi u vrtnom Centru Dubrava, otac radi u Jollya na Radoniću.

 

Humanitarnu akciju za Lucu pokrenula je na društvenim mrežama i Iva Funtek, pomaže joj i Ella Dvornik, koje neumorno dijele i traže od svih drugih: 'Molim Vas pomozite nam doć do ove cifre i dajmo Luci šansu za život! DIJELITE'.

Zaklada Nora Šitum je obećala, kako saznajemo, ponudila pomoć kad Luce dođe u Ameriku ako nastanu dodatni troškovi liječenja u slučaju kakvih komplikacija. A oni su kod ovakvih teških bolesti prije pravilo nego izuzetak. Luca je, naime, prvo dijete u Hrvatskoj koje boluje od ovakve bolesti, mezotelioma pleure.

Luci možete pomoći uplatom na račun HR4424070003105006606 OTP banka, IBAN: LUCA ŠENETA (Franka ŠENETA) opunomoćenik, dok uplate iz inozemstva idu na SWIFT: OTPVHR2X, IBAN: HR4424070003105006606 na ime Luca Šeneta.

FOTO:Slobodna Dalmacija
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!