Datum objave: 14. Lipanj 2018

Gospodarski savjetnici iz diplomatskih misija upoznaju se s potencijalima Šibenika i Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Gospodarskim savjetnici akreditirani pri stranim diplomatskim misijama u Hrvatskoj borave u posjetu Šibeniku a šibensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta su im danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ prezentirali gospodarska postignuća i potencijale Šibensko-kninske županije“. Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik Ivan Soža, direktor Poduzetničkog inkubatora Ivan Pašalić te Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, koji su prezentirali neke od ključnih projekata ustanova koje predstavljaju.

 

„Naša vizija razvoja Šibensko-kninske županije temelji se na održavanju visoke kvalitete života, očuvanja naše prirodne i kulturne baštine te razvijanju konkurentne i inovativne tehnologije. Unaprjeđenjem obrazovnog sustava želimo unaprijediti zapošljivost naših učenika i privući studente iz drugih krajeva u našu županiju. Težimo uravnoteženom razvoju svih dijelova naše županije, a kako bismo to postigli provodimo niz strateških mjera“, kazao je župan Goran Pauk gospodarskim savjetnicima koji dolaze iz Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Češke, Čilea, Francuske, Indije, Italije, Izraela, Japana, Katara, Kazahstana, Kine, Nizozemske, Norveške, Poljske, SAD-a, Švedske, Turske i Nordijske komore.

 

" Šibensko gospodarstvo oslonilo se na malo i srednje poduzetništvo, a ključnu ulogu u tome preuzela je Poduzetnička zona Podi. Riječ je o prostorno najvećoj zoni u Hrvatskoj koja se proteže na površini od 5,5 milijuna četvornih metara, odlične prometne povezanosti, a čije je osnivanje potaknulo razvoj proizvodnih djelatnosti na području Šibenika i županije. U suradnji s Vladom Republike Hrvatske, riješili smo i problem zemljišta bivše tvornice TEF, jednog od najatraktivnijih zemljišta na Jadranu smještenom u samom centru grada. Sada je otvoren put novim investitorima na lokaciji veličine 28 hektara u središtu grada, udaljenom 500 metara zračne linije od stare gradske jezgre i katedrale sv. Jakova. Vjerujem kako će i vaš posjet gradu Šibeniku rezultirati pozitivnim impresijama te da ćete pozitivnu sliku o našem gradu i poticajno poduzetničko okruženje prenijeti među vaše diplomatske misije“, istaknuo kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

 

U sklopu posjeta Šibensko-kninskoj županiji, strani diplomati obići će tvrtke Marinetek NCP i brodogradilište NCP-a, iNavis centar, Alutech, Poduzetničku zonu Podi te će se susresti s predstavnicima Grada Skradina gdje će im biti prezentiran „Projekt Prukljan“.
 

Iz kategorije: Vijesti