Datum objave: 04. Lipanj 2018

NU COMENNT - Lagano (od)umiremo, hrvatsko samoubojstvo iz zasjede

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne samo što nas je sve manje nego se k tomu sustavno i temeljito (samo)ubijamo iako crna hrvatska demografska slika čak na bizaran način djeluje i optimistično u svjetlu aktualnih statističkih podataka o sunovrata proizvodnje hrane u Hrvatskoj.

Prema najnovijim podacima DZS-a Hrvatska je postala svjetski rekorder u skoku unazad. Uspjela je proizvodnju junetine smanjiti za skoro 12 posto, svinjetine za blizu 17 posto, piletine za jakih 12 posto, jaja za 19 posto, a mlijeka za senzacionalnih i o(bez)hrabrujućih 25 posto!

Zašto se ove podatke može ocijeniti kao optimistične? Zato što je očigledno da državna politika i proizvođači prate zbivanja na demografskoj sceni i promptno smanjuju proizvodnju hrane proporcionalno smanjenju broja stanovnika.Država nam dakle ipak funkcionira jer čemu proizvoditi više hrane kada nas je sve manje?

Nu comennt: Za puno razumijevanje biti hrvatskog (od)umiranja i (samo)ubijanja iz zasjede, umjesto komentara dajemo preporuku. Pročitajte zadnju rečenicu romana Gabriela Garcie Markeza "Pukovniku nema tko pisati".
 

Iz kategorije: Vijesti