Datum objave: 01. Lipanj 2018

Policija blizu raspleta slučaja jedrilice potonule kod Žirja za koju nitko ne pita

Diana Ferić
Diana Ferić

Još nije rasvijetljen misterij jedrilice koja je prije dva dana, prema dojavama koje je dobila policija, potonula kod Žirija, a nitko nije prijavio niti njezin nestanak niti krađu. No,  policija je izgelda  blizu raspleta tog slučaja.

Raspolažemo bitnim činjenicama koje upućuju na mogućeg vlasnika te potonule jedrilice i istraga se zasad kreće u tom smjeru – kazala je glasnogovornica policije Marica Kosor za Šibenik In.

 

Ta jedrilica bila je u zadnje vrijeme usidrena na Prukljanskom jezeru, a nagađanja nekih medija da ju je od tamo netko ukrao, Kosor je nazvala neozbiljnima i ne želi ih niti komentirati budući da krađa jedrilice od utorka do danas nije prijavljena.

 

Inače, prema dosad prikupljenim saznanjima u policiji smatraju da nitko nije stradao u potonuću tog broda dvije nautičke milje južno od žirjanske uvale Stupica, ali svejedno ne mogu decidirano tvrditi da stradalih nema. Ipak, tri dana nakon havarije nije prijavljen nikakav nestanak koji bi mogao biti povezan s tim slučajem.
Lučki kapetan Robert Baljkas kazao je da je zbog dubine od 170 metara zaron roniocima nemoguć, ali moguće je spuštanje robota koji može snimiti morsko dno. Ipak, taj zaron robota vrlo je skup i iziskuje dozvolu, a Lučka kapetanija je nije, niti je namjerava tražiti. Dodaje još da su policiji ustupili kronologiju kretanja tog broda,

 

Kako su jučer priopćili iz Ministarstva mora, službenici Lučke kapetanije Šibenik u suradnji s policijskim službenicima, prema trenutno dostupnim podacima pretpostavljaju da se na poziciji potonuća nalazi jedrilica imena ‘Maria’, dužine 12,25 metara, zastave Republike Češke.

 

Maria ima i svoju web stranicu gdje je oglašena na prodaju po nepoznatoj cijeni. Ta 'crvena ljepotica' idealna je za krstarenje, stoji na stranici. Piše da je u skradinskoj marini čekala novog vlasnika, a od tamo je isplovljavala samo na testna putovanja.

 

Iz kategorije: Vijesti