Datum objave: 29. Svibanj 2018

Više od 90 kandidata pokazalo interes za upis na Studij energetike u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dan otvorenih vrata za javnost i zainteresirane učenike završnih razreda srednjih škola, koje očekuju upisi u visokoobrazovne institucije održan je danasu prostorima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu. Taj su studij predstavili voditelj Studija prof. dr.sc. Marko Delimar, dekan FER-a prof.dr.sc. Mislav Grgić, dekan FSB-a prof. dr.sc. Zvonimir Guzović i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

 

„U Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta trenutačno je 93 kandidata prijavljeno za upis na Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu. Upis je to četvrte generacije studenata na ovom iznimno aktualnom, atraktivnom, zanimljivom i praktično orijentiranom trogodišnjem sveučilišnom preddiplomskom dislociranom studiju Sveučilišta u Zagrebu na kojemu nastavu izvode nastavnici FER-a i FSB-a“, kazao je voditelj Studija Marko Delimar.

 

Dekani FER-a i FSB-a Grgić i Guzović istaknuli su sjajnu suradnju koju ostvaruju s Gradom Šibenikom

 

„U Šibeniku je trenutno oko 1400 stalnih studenata, a plan nam je doći do optimalne brojke od 3000 stalnih studenata, kojima ćemo u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Sveučilištem u Zagrebu ponuditi još više dodiplomskih i specijalističkih programa, ali i adekvatnu infrastrukturu. Cilj je u što skorijem roku krenuti i s diplomskim programima. Raznolikost studijskih programa, početak izgradnje studentskog doma na Palacinu na jesen i podrška mladima pri stvaranju svojih poslova i razvoju novih inovacija nakon studija, prije svega kroz projekt Trokut, inicijative su koje teže tome da Šibenik uskoro dobije svoje sveučilište i time postane pravi sveučilišni grad. Nastavit ćemo raditi na osiguravanju kvalitetnih uvjeta za život naših mladih te ćemo i dalje pružati podršku za učenje, rad i stvaranje novih radnih mjesta i posljedično ostanak mladih sugrađana u Šibeniku“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

 

Nakon obilaska laboratorija i predstavljanja studija budućim studentima voditelj Studija Marko Delimar održao je predavanje "Pogled u prošlost - Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895."
 

Iz kategorije: Vijesti