Subota, 26 Svibanj 2018 12:18

CROATIA OPEN - Otvoren 3. međunarodni petanque turnir u Lozovcu na "Vratima Krke"

Napisala: 
CROATIA OPEN - Otvoren 3. međunarodni petanque turnir u Lozovcu na "Vratima Krke"

Paško Rakić, dogradonačelnik Grada Šibenik, otvorio je 3. međunarodni Croatia Open petanque turnir na kojem će se tijekom tri dana na terenima hotela "Vrata Krke" u lozovcu natjecati stotinu natjecatelja iz šest zemalja.

Turniru su organizirali PK "Dalmatino" iz Šibenika, Turistička zajednica Grada Šibenika i hotel "Vrata Krke", a na njemu sudjeluju tri hrvatske ekipe, PK "Dalmatino" i PK "Šibenik iz Šibenika" te ženska ekipa PK "Vodice" iz Vodica.U ime organizatora goste i natjecatelje pozdravio je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika, koja podupire taj projekt jer petanque sport je u svijetu već dugo poznat po svojim turističke potencijalima.

Petanque, u Hrvatskoj je uobičajen kroatizirani naziv petanka, francuska je inačica klasičnog boćanju, ali u tolikoj mjeri dinamičnija i zanimljivija te sportski izraženija da ozbiljno konkurira za ulazak u kategoriju olimpijskih sportova.

Petanka je popularna na svim kontinentima, a postoje i profesionalne lige. Vodeće europske petanka sile su Francuska, Njemačka, Austrija i Švedska, a taj sport je iznimno popularan u mnogim drugim zemljama poput Slovenije i Mađarske pa čak i Italije, zemlje koja ima svoju tradicionalnu boćarsku igru.

U Hrvatskoj trenutno postoji pet petanque klubova, dva u Šibeniku PK "Dalmatino" i PK "Šibenik", ženski PK "Vodice" u Vodicama te po jedan klub u Zagrebu i Crikvenici.
Klubovi u Šibeniku i Vodicama imaju više od 100 aktivnih igrača koji treniraju i održavaju natjecanja na terenima na plaži Banj i park-šumi Šubićevac u Šibeniku te terenima hotela "Imperijal" u Vodicama i hotela "Vrata Krke" na Lozovcu.

Turnir Croatia Open jedinstvena je prilika za upoznavanje s tim lijepim, brzim i dinamičnim sportom koji se može igrati na bilo gdje i na bilo kakvom terenu. Ne zahtijeva gotovo nikakvu posebnu sportsku opremu, a svi rekviziti su lako prenosivi. Zabavan je i maksimalno rekreativan, a jedini je problem što je - zarazan. Ulaz na turnir je slobodan, a aktivisti PK Klubobova "Dalmatino", "Šibenik" i "Vodice" kao i njihovi gosti iz inozemstva rado će objasniti pravila, pokazati kako se ptenka igra i pružiti priliku da se iskuša svakome tko to poželi.

Turnir otvoren danas nastavlja se sutra u 9 sati grom trojki.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!