Datum objave: 25. Svibanj 2018

Bankar koji već ima kaznenu prijavu osumnjičen za krivotvorenje u korist jedne šibenske tvrtke

Diana Ferić
Diana Ferić

Kriminalistička policija u Šibeniku je, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, dovršila kriminalističko ispitivanje nad 68 – godišnjakom iz Šibenika, odgovornom osobom u jednoj banci koji je već bio osumnjičila za krivotvorenje službene ili poslovne isprave, priopćila je policija ne navodeći o kome je riječ, Budući da je sjedište banke u Šibeniku jasno je da se radi o Jadranskoj banci. Protiv osumnjičenog je već prije podignuta kaznena prijava.

Prema onomu što je policija otkrila osumnjičeni je krivotvorio podatke u dokumentaciji u korist jednog trgovačkog društva, također sa sjedištem u Šibeniku, na temelju čega je ta tvrtka dobila dugoročni kredit za koji nije imala uvjete.

„Osumnjičeni je u svojstvu odgovorne osobe u banci sa sjedištem u Šibeniku, u vremenu od 16. travnja do 12. srpnja 2012.g. u službenu ispravu unio neistinite podatke, te takvu neistinitu ispravu uporabio u službi poslovanja kao pravu, pri odobravanju dugoročnog kredita za trgovačko društvo sa sjedištem u Šibeniku“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeto Posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3