Datum objave: 22. Svibanj 2018

D - Marin i Šibenik domaćini "America's Cupa u malom"

Diana Ferić
Diana Ferić

• Nautičkim događajem godine u Hrvatskoj ocijenjen je, na današnjoj konferenciji za novinare u D- Resortu u Mandalini, 52 SUPER SERIES Sailing Week Šibenik, jedriličarska regata koja počinje sutra,a domaćin je D - Marin Mandalina. Na konferenciji su bili i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, CEO D-Marin grupe Burak Baykan te CEO TP52 Super Series Augustin Zulueta.

 

„Važnost ovog događaja nemjerljiva je za turističku promociju grada Šibenika. Riječ je o iznimno važnoj međunarodnoj organizaciji i zadovoljstvo nam je što je upravo naš grad domaćin svjetskim jedriličarskim imenima. Šibenik je dolaskom TP52 Super Series postao jedriličarski centar svijeta i upisan je na nautičku kartu svijeta“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Regata u D-Marin Mandalina starta u srijedu, 23. svibnja, s velikim imenima svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America’s Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla.
Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, istaknuo je kako postoji povezanost marina i jedriličara, a marine više nisu mjesto gdje se samo privezuju brodovi već su postale način života.

 

Augustin Zulueta, CEO TP52 Super Series, pohvalio je sjajnu suradnju koju su ostvarili s Dogus grupom u organizaciji ovog značajnog događaja za šibenski i hrvatski turizam.

Ovogodišnje izdanje TP52 SUPER SERIES dobilo je već nadimak 'America's Cup u malom' jer će upravo ova klasa jedriličarima i vlasnicima služiti kao priprema u borbi za najstariji sportski trofej na svijetu
 

Iz kategorije: Vijesti