Datum objave: 22. Svibanj 2018

Ina i Dogus grupa donirali šibenskoj bolnici 200 000 kuna za Odjel pedijatrije

Diana Ferić
Diana Ferić

Donaciju od 200.000 kuna za nabavu gastroskopa da ambulantu na Odjelu pedijatrije šibenske bolnice uručili su utorak ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott i Burak Baykan, regionalni direktor turske Doğuş grupe, a nazočan je bio i proslavljeni hrvatski jedriličar Šime Fantela jer je upravo jedriličarska regata TP 52, koja je danas počela u D-Marin u Mandalini, izravni povod za dodjelu te donacije.

 

Po riječima dr. Sanje Jakelić šibenska bolnica će biti druga ustanova u Dalmaciji koja će imati ambulantu za dječju gastroenterologiju. „Želimo opremiti subspecijalističku gastroenterološku ambulantu u kojoj će raditi doktorica Anamarija Mrdeža, koja ovih dana polaže subspecijalistički ispit“, kazala je ravnateljica zahvaljujući na vrijednoj donaciji.

CEO D-Marin grupe Burak Baykan je podsjetio da Dogus grupa od dolaska u Hrvatsku i Šibenik pomaže razvoj lokalne zajednice.

 

- Postoji puno načina na koji se može pridonijeti društvu kao što su zdravlje, sport, kultura. Uvijek je to bilo vidljivo u području sporta, s košarkaškim klubom Šibenik i brojnim regatama koje smo organizirali. Ovaj put, riječ je o ulaganju u zdravstvo i jako smo sretni što možemo biti dio ove donacije i pomoći Dječjem odjelu“, istaknuo je Burak Baykan

 

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott podsjetio je da INA ima i poslovne planove na šibenskom području kao i na uspješne dogovore INA –e i grada Šibenika oko terena bivšeg TEF –a.

 


Župan šibensko-kninski Goran Pauk zahvalio se na donaciji primjećujući kako Šibenik ima u posljednje vrijeme sreće što se u njemu organiziraju odlučna događanja i što stižu velike investicije što onda rezultira i donacijama. Tako je i s ovom jedriličarskom regatom TP 52 jedrilica koje su Formula 1 jedriličarstva. Dogus grupi zahvaljujem na svemu što rade na našem području kao i gospodinu Aldotu zbog važnosti događaja oko INA-e i svega što nas je tištilo, posebno na području bivšeg TEF-a“, kazao je župan Goran Pauk.

 

Donatori su potom, u pratnji svojih domaćina, obišli Odjel pedijatrije i malim pacijentima i njihovim roditeljima uručili prigodne poklone.
 

Iz kategorije: Vijesti