Datum objave: 14. Svibanj 2018

Adria Cantat:ŠPD Kolo u Šibenik dovodi 22 zbora koji će izvoditi folklornu glazbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 500 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine pjevat će u Šibeniku, na smotri Adria Cantat, 3. međunarodnom natjecanje zborova u folklornoj glazbi koje će s eodržati 19. svibnja.

 

Na tvom 3. međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi sudjelovat će 22 pjevačka ansambla s preko 500 izvođača. Natjecanje organiziraju Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo „Kolo“, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i Turističke zajednice grada Šibenika te u suradnji s HNK u Šibeniku, Tvrđavom kulture Šibenik i Gradskim parkingom.

 

Natjecateljski dio počinje u 12.00 sati, a zborove će ocjenjivati ugledni međunarodni stručni žiri kojeg čine stručnjaci za zborsko pjevanje Branko Starc, Bojan Pogrmilović, Helga Dukarić Dangubić, David Howard (GBR) i Marek Klimeš (CZE).

 

„U organizaciju tog natjecanja uključeni su volonteri, pjevači Šibenskog Kola, koji će se pobrinuti da gostima grada Šibenika pruže sve potrebne informacije i dobrodošlicu. Nakon natjecateljskog dijela, a prije objave rezultata i dodjele nagrada zborovima, oko 19.00 sati, Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ nastupit će u revijalnom dijelu natjecanja. Uz poznate skladbe iz folklornog repertoara, za čije je izvedbe „Kolo“ nagrađivano, kolaši će izvesti i svima poznate skladbe te uz njih možete i zapjevati jer je ulaz u Kazalište tijekom cijelog dana slobodan „, kaže Miljenka Bujas, predsjednica ŠPD Kolo.

Organizacijom natjecanja u folklornoj glazbi doprinosi se očuvanju folklorne tradicije i višeglasnog pjevanja u Dalmaciji te očuvanju hrvatske i svjetske glazbene baštine.
 

Iz kategorije: Vijesti