Datum objave: 11. Svibanj 2018

Hrvatska pošta najavila novi ured i aktiviranje zgrade stare pošte, ali ne i za što

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska pošta aktivirat će zgradu stare pošte u Šibeniku, ali očito ne za potrebe poštanske djelatnosti. Prema priopćenju koje su odaslali medijima kažu da će to biti „ u najboljem svjetlu,a da će tek kada se potvrde planovi s vlasnikom,o tome će reći nešto više". Ne preciziraju tko je taj vlasnik, budući da je zgrada njihova već dodaju da je „sigurno da prvo razmotriti situaciju i sa šibenskim gradonačelnikom Burićem i njegovim stručnim timom, a nekretnina se neće prodati. Najavljuju i otvaranje novog modernog ureda u Ulici kralja Zvonimira u Šibeniku.

 

Nije poznato zbog čega se Hrvatska pošta u ovom trenutku oglasila priopćenjem šibenskoj javnosti, a u njemu, uz ostalo stoji:

 

„Danas Šibenik i okolica imaju 68 poštara i 45 operatera u poštanskim uredima, na dostavi se uz mopede i dostavna vozila koristi i pet električnih bicikala, a dnevno se u prosjeku u šibenska kućanstva uruči oko 25 tisuća pošiljaka – što pisama, što paketa. Prigovori na usluge iznimno su rijetki te se, ako ih i bude, vrlo brzo rješavaju.

 

Upravo uz pomoć Ureda gradonačelnika s ponosom možemo objaviti da se ove godine selimo u novi poštanski ured, koji će biti u Ulici kralja Zvonimira 42. U novom poštanskom uredu površine 80 četvornih metara građanima će biti na raspolaganju dva univerzalna šaltera te izdvojeni financijski kutak za usluge čije korištenje zahtijeva privatnost. Pristup novom poštanskom uredu bit će prilagođen osobama s invaliditetom. U novouređenom prostoru pružat će se širok spektar poštanskih, financijskih i maloprodajnih usluga, kao i svih ostalih usluga koje korisnici mogu obaviti u Hrvatskoj pošti.

 

U Hrvatskoj pošti logistika je iznimno važan pojam. Ona je građanima možda manje zanimljiva jer im se na prvi pogled ne čini toliko važna, no s njom je povezana velika investicija koja je u planu u idućem razdoblju. Riječ je o preseljenju logističkog centra Hrvatske pošte na lokaciju na Bilicama, na zemljište u vlasništvu Hrvatske pošte. U sklopu poslovnog objekta za koji je već napravljeno idejno rješenje te se planira izvođenje radova iduće godine nalazit će se uredski prostori, prostor iz kojeg će svakodnevno izlaziti na dostavu dvadesetak poštara, logistički centar Hpekspresa i poštanski ured. Lokacija na Bilicama idealna je za potrebe Hrvatske pošte i omogućit će bržu i kvalitetniju dostavu pošiljaka građanima Šibenika.


Sve navedeno dio je Razvojne strategije Pošta2022. Prošle je godine Hrvatska pošta pokrenula vrijedne investicijske cikluse, a koji se tiču upravo temeljnog poslovanja. Ulaže se u kvalitetnije sustave za sortiranje pošiljaka, optimalno korištenje svih resursa i ubrzanje svih procesa. I ove godine nastavljamo s ulaganjima. Osim novog sortirnog centra koji se gradi na ulazu u Veliku Goricu, ulažemo i u ostalim gradovima. Drago nam je što je i Šibenik na toj karti i sigurni smo da ćemo uz dobru suradnju s gradskim vlastima, ali i uz povjerenje građana, nastaviti ispunjavati svoju misiju – biti građanima na usluzi“.

FOTO:ŠibenikIn

 


 

Iz kategorije: Vijesti