Datum objave: 08. Svibanj 2018

Mladić osumnjičen za drogiranje i silovanje bivše djevojke pušten da se brani sa slobode

Diana Ferić
Diana Ferić

Obrat u slučaju  25 - godišnjaka iz Šibenika kojeg je policija, kako smo jučer javili, osumnjičila da je zatočio, drogirao i silovao bivšu djevojku! Nakon saslušanja, Županijski državni odvjetnik ga je pustio iz  pritvora, kako piše Šibenski.hr.

 

Policija je priopćila da je uz prijetnje je oteo svoju bivšu djevojku te je potom drogiranu u svom stanu silovao.

 

Osumnjičeni je bio  priveden i ispitan tijekom proteklog vikenda, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvoren je i protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji da je počinio kaznena djela prijetnje, protupravnog oduzimanja slobode, omogućavanja trošenja droga i silovanja na štetu svoje bivše 23-godišnje djevojke. Ovaj slučaj, kako doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, policiji je prijavila oštećena djevojka prošlog petka, 4. svibnja, a prema njezinoj prijavi sve se navodno dogodilo u večernjim i noćnim satima još prije tri tjedna.

 

Kriminalističkom istragom utvrđeno je, kažu u policiji, da je osumnjičeni prije dvadesetak dana u Šibeniku prišao djevojci i uz ozbiljnu prijetnju protupravno joj oduzeo slobodu kretanja. Potom ju je odveo u svoj stan, navode u policiji, u kojemu joj je omogućio konzumiranje droge, a nakon toga uz uporabu sile i prijetnje, bez njezina pristanka, izvršio je spolni odnošaj.

 

Međutim, tijekom ponedjeljka došlo je do obrata u ovom slučaju. Naime, nakon što je osumnjičeni 25-godišnjak ispitan u ŽDO-u Šibenik, pušten je da se brani sa slobode.

 

- Nakon što ga je ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, osumnjičenik je pušten iz pritvora. Određena mu je mjera opreza zabrane približavanja 23-godišnjakinji, kao i mjera opreza izravnog i neizravnog kontakta prema ovoj djevojci. O tome hoće li biti doneseno rješenje o istrazi, odlučit će zamjenik županijskog državnog odvjetništva - kazao nam je Emilijo Kalabrić, glasnogovornik ŽDO-a Šibenik.

Nakon što je izišao iz pritvora, osumnjičeni 25-godišnjak angažirao je poznatog šibenskog odvjetnika Krešimira Škaricu.

 

- Osumnjičeni me nazvao na mobitel i pristao sam ga braniti u daljnjem istražnom postupku. Još nisam pogledao spis, ali čim je pušten iz pritvora vjerojatno je djevojka s kojom je prije bio u vezi iznijela neistinite optužbe na njegov račun. Ako državno odvjetništvo i pokrene istragu, smatram da neće biti teško dokazati nevinost moga klijenta - kazao nam je odvjetnik Škarica.

Iz kategorije: Vijesti