Datum objave: 02. Svibanj 2018

Samohrana majka ima farmu magaraca u Mučićima i prodaje magareće mlijeko

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je ovih dana oblijepljen oglasima na kojima se nudi magareće mlijeko iz ekološkog uzgoja po cijeni od 300 kuna. Cijena će se onima koji ne poznaju vrijednosti tog mlijeka učiniti astronomskom no istina je da je ona niža od uobičajene. To se mlijeko, inače, prodaje po cijeni od 400 do 600 kuna za litru.

Njegovu prodaju oglasila je Marina Milutin iz Brodarice koja na površini od 2 500 četvornih metara ima farmu s 13 magaraca,a trenutno tri magarice daju mlijeko. Samohrana je majki dviju djevojaka i jednog invalidnog sina.

 

„ Ja sam i sama imala asmatični bronhitis i pila sam magareće mlijeko. Tako samo počela uzgajati magarce, a sada imam višak mlijeka pa ga prodajem. Nisam baš vična marketingu i prodaji pa se trudim koliko mogu. To mi je jedini izvor prihoda. Mlijeko mi naručuju čak neki liječnici iz Austrije za svoju djecu. Ono se pije po decilitar dnevno i ima odlične učinke na zdravlje.“, kaže Marina koja magarce uzgaja na području Mučića, a može se naručiti na telefon:095 799 11 00. 

 

Magareće mlijeko smatra se najboljom zamjenom za ljudsko. Ovo mlijeko poznato je po svojim ljekovitim svojstvima koja pomažu kod raznih bolesti. Sadrži mnogo vitamina C, A, D, E i F. Uz to u njemu se nalaze visoke količine magnezija, kalcija, fosfora, kalija i cinka. Pije se ugrijano, najbolje kad ima temperaturu ljudskog tijela. O magarećem mlijeku kao eliksiru mladosti kroz ljudsku povijest ispričane su brojne priče. Nazivano je i božjim eliksirom. Posebno je bilo na cijeni u rimsko doba. Kažu da je Kleopatra uspješno održavanje svoje ljepote pripisivala upravo magarećem mlijeku.

 

Marina je inače prije nekoliko godina dospjela u javnost zbog optužaba susjeda da drži zatvorenu i zlostavlja svoju dementnu majku no to nikad nije dokazano.
 

Iz kategorije: Vijesti