Utorak, 01 Svibanj 2018 07:02

NA DANAŠNJI DAN - Lijep je i sunčan dan, neki su potegnuli čak i do Jadrije

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN -  Lijep je i sunčan dan, neki su potegnuli čak i do Jadrije

Šibenik je okupan proljetnim suncem. na blagom povjetarcu lepršaju brojne zastave.

Građani u velikim izlozima ponosno gledaju proizvode naših poduzeća. Obala je sva u cvijeću, a more se bijeli od brojnih jedara. Na ulicama mnoštvo naroda ozarena lica. Praznik je rada.

Sindikat je organizirao svečanu akademiju u Narodnom kazalištu. Okupilo se mnoštvo Šibenčana uz predstavnike armije, narodne vlasti i političkih organizacija. O značaju Praznika rada govorio je sindikalni vođa Ivo Ninić, a glumac Zvonko Lepetić recitirao je "Pjesmu pobjede", a potom je Majda Radić uz pratnju Ivice Vučića otpjevala nekoliko skladbi Dvoržaka i Bhramsa. Svečana akademija završio je RKUD "Kolo" pjesmama "Himna rada" i "Oj sokole".

Lijep i sunčan dan privukao je brojne izletnike na Slapove Krke, ali i na druga šibenska izletišta, Mandalinu, Martinsku, Rokiće i Martinsku, a neki su potegnuli čak i do Jadrije. A odsvakud ori pjesma i veselje.

Tako je Šibenik proslavio Praznik rada prije 60 godine 1. svibnja 1958. godine.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!