Datum objave: 27. Travanj 2018

Šibenski poduzetnik Nikica Bujas novi je vlasnik Županijskog radio Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi vlasnik Županijskog Radio Šibenika je šibenski poduzetnik Nikica Bujas, suvlasnik tvrtke Elektrolux građenje. Njemu je svoj većinski udjel u tom radiju prodao zagrebački poduzetnik Bruno Dragičević koji ga je nedavno kupio u stečajnom postupku, a tako brzo ga se „riješio“ zbog, kako je na jučerašnjoj sjednici Skupštine vjerovnika objasnio stečajni upravitelj Ivan Rude, ma što to značilo.

 

Stečajni upravitelj Rude izvijestio je kako je preuzimatelj Radio Šibenika Bruno Dragičević 'odustao' te je potpisao izjavu kojom je ustvrdio da je poslovne udjele radija u stečaju prenio na Nikicu Bujasa iz Šibenika 'iz razloga nekorektnog i huškačkog pisanja medija prema njemu'

 

Zagrebački poduzetnik Bruno Dragičević oko 77 posto udjela Županijskog radio Šibenika otkupio je u stečajnom postupku od NCP Remontnog brodogradilišta, a prije nekoliko dana te udjele prodao je Nikici Bujasu. Sastavljen je ugovor o kupnji koji se Rude obvezao dostaviti sudu.
Na skupštini vjerovnika Županijskog radio Šibenika vjerovnici su većinom glasova podržali izmijenjeni Stečajni plan Ivana Rude, a protiv je bila samo zamjenica u ŽDO-u Šibenik Igranka Šumera, zastupnica vjerovnika Republike Hrvatske. Odluka o potvrdi stečajnog plana donijet će se u zakonskom roku nakon što se u spis dostave originali punomoći i ugovora.

 

- Stečaj Radio Šibenika ušao je u posljednju fazu i mogao bi biti zaključen do ljeta – kazao nam je danas ua Šibenik In Rude.
Stečaj nad Radio Šibenikom otvoren je u svibnju 2016. godine jer je firma bila u neprekidnoj blokadi više od 128 dana. Na izvještajnom ročištu utvrđen je dug Radio Šibenika u iznosu 2.638.240 kuna.

Inače, bivši većinski vlasnik radija Bruno Dragičević javnosti je poznat kao direktor marine Hramina i vlasnik restorana koji je svojedobno bespravno izgrađen usred Nacionalnog parka Kornati na otoku Žakanu. Kako se gradnja nastavila unatoč zabranama inspekcije, investitor Marina Hramina i njen direktor Bruno Dragičević su i kazneno prijavljeni. Dragičević je i član skupštine GNK Dinama.

 

Iz kategorije: Vijesti