Datum objave: 25. Travanj 2018

Šibenik domaćin Nacionalnog dana Hitne medicinske službe

Diana Ferić
Diana Ferić

Središnja manifestacija obilježavanja Nacionalnog dana Hitne medicinske službe održava se danas u Šibeniku. Na šibenskoj rivi izložena su vozila hitne pomoći i predstavljeni timovi hitnih službi iz 21 hrvatske županije koji zorno, na medicinskim lutkama, prezentiraju kako pomažu unesrećenima i oboljelima čiji su životi ugroženi.

Ekipe hitne pomoći i članove hitnih službi koji su došli iz svih dijelova Hrvatske pozdravili su predstavnici Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika, Policijske uprave šibensko – kninske i šibenske biskupije, a pozdravili su ih saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev i primarijus. dr Željko Plazović, državni tajnik Ministarstva zdravstva RH.
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku službu Maja Grba Bujević kazala je kako se Hitna medicinska služba svake godine u povodu obilježavanja Nacionalnog dana Hitne medicinske službe predstavlja u drugoj županiji s ciljem da građane upozna što sve hitna služba radi, kako je opremljena i organizirana te na koje načine pomaže onima kojima je žurna pomoć potrebna.
Prošle godine, kazala je Maja hrvatske hitne službe intervenirale su više od 1 500 000 slučajeva među kojima u čak 50 posto nije bilo potrebe za žurnim intervencijama.

Državni tajnik primarijus dr. Željko Plazović u Šibeniku je upoznao hrvatsku javnost s projektom Ministarstva zdravstva u okviru kojeg se gradi čak šest brodova za hitne intervencije na otocima od kojih će jedan biti na raspolaganju i žiteljima otoka Šibensko – kninske županije.
 

Iz kategorije: Vijesti