Utorak, 24 Travanj 2018 16:10

Grad Šibenik dobio 1,2 milijuna kuna za osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba

Napisala: 
Grad Šibenik dobio 1,2 milijuna kuna za osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba

Grad Šibenik dobio je oko 1,2 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt „Zajedno u bolje sutra“ posredstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

„Ovim projektom Grad Šibenik omogućit će dugotrajno nezaposlenim osobama da steknu nova znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora i industrije. Osposobljavanjem ciljane skupine za zanimanja u skladu s potrebama tržišta rada omogućit će se lokalnim poduzetnicima zapošljavanje potrebnog kadra što će dugoročno rezultirati razvojem poduzetništva i rastom gospodarstva grada Šibenika“, ističe gradonačelnik Željko Burić.

 

Projektom „Zajedno u bolje sutra“ povećat će se mogućnost zapošljavanja 48 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Šibenika kroz jačanje stručnih znanja i razvojem mekih vještina te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.

Projektom se omogućava osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba u pet verificiranih programa: Razvoj mobilnih aplikacija, Programiranje u JAVA programskom jeziku, CAD specijalist, WEB dizajner i CNC operater.

 

Rok provedbe projekta je 24 mjeseca, a Grad Šibenik provodit će ga u partnerstvu s Udrugom Ardura koja će biti zadužena za organiziranje radionica kojima će se jačati kapaciteti, podizati razina samopoštovanja i smanjivati socijalna isključenost ciljne skupine projekta.

 

Glavni cilj projekta je da dugotrajno nezaposlene osobe, zahvaljujući osposobljavanju i osnaživanju mekih vještina lakše nađu posao. Osposobljavanjem i jačanjem kapaciteta dugotrajno nezaposlenih osoba doći će do njihovog lakšeg zaposlenja i smanjena ukupnog broja dugotrajno nezaposlenih osoba, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!