Datum objave: 24. Travanj 2018

Grad Šibenik dobio 1,2 milijuna kuna za osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik dobio je oko 1,2 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt „Zajedno u bolje sutra“ posredstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

„Ovim projektom Grad Šibenik omogućit će dugotrajno nezaposlenim osobama da steknu nova znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora i industrije. Osposobljavanjem ciljane skupine za zanimanja u skladu s potrebama tržišta rada omogućit će se lokalnim poduzetnicima zapošljavanje potrebnog kadra što će dugoročno rezultirati razvojem poduzetništva i rastom gospodarstva grada Šibenika“, ističe gradonačelnik Željko Burić.

 

Projektom „Zajedno u bolje sutra“ povećat će se mogućnost zapošljavanja 48 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Šibenika kroz jačanje stručnih znanja i razvojem mekih vještina te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.

Projektom se omogućava osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba u pet verificiranih programa: Razvoj mobilnih aplikacija, Programiranje u JAVA programskom jeziku, CAD specijalist, WEB dizajner i CNC operater.

 

Rok provedbe projekta je 24 mjeseca, a Grad Šibenik provodit će ga u partnerstvu s Udrugom Ardura koja će biti zadužena za organiziranje radionica kojima će se jačati kapaciteti, podizati razina samopoštovanja i smanjivati socijalna isključenost ciljne skupine projekta.

 

Glavni cilj projekta je da dugotrajno nezaposlene osobe, zahvaljujući osposobljavanju i osnaživanju mekih vještina lakše nađu posao. Osposobljavanjem i jačanjem kapaciteta dugotrajno nezaposlenih osoba doći će do njihovog lakšeg zaposlenja i smanjena ukupnog broja dugotrajno nezaposlenih osoba, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3