Datum objave: 16. Travanj 2018

Policija priznala krivu procjenu:Čekali zadarske navijače na mostu,a huligani došli taksijima iz Skradina

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko – kninske opovrgnuo je danas u razgovoru u programu Županijskog radio Šibenika da su navijači Tornada protekle subote napadali građane po ulicama, a priznao je i da je policija krivo procijenila lokacije koje su blokirali te tako propustila djelovati preventivno kako bi se spriječio izravni sukob navijača.

 

„Nije točno da su zadarski navijači napali građane u Šibeniku. Snimka zorno pokazuje da su dva muškarca, jedna stariji i jedan mlađi sjedili ispred kafića. Jedan je nešto jeo, a drugi je prebirao po mobitelu. Ti zadarski, kako ih ja nazivam,  ekstremni navijači ili huligani ih nisu dirali. Na snimci se vidi da su nešto čekali. Očito se radilo o dogovorenom sukobu i kad su došli navijači druge skupine nastao je nered. Uzimao se stol, stolica, sve što je bilo pri ruci i krenuli su u sukob. Pronašli smo na mjestu očevida teleskopsku palicu, remen, kamenje, željeznu šipku te aktivirane i neaktivirane bengalke tako da je očito da se oni nisu spremali na navijanje nego na sukob, na neku svoju iracionalnu borbu koja nema veze sa sportom i sportskim rezultatom“, objasnio je Kostanić

Dok je policija blokirala ulaze u Šibenika na šibenskom mostu i na ulazu s autoceste ti su divljaci stigli u Šibenik sasvim drugim putom, taksijima iz Skradina.

 

 

„Potvrđeno nam je da je u Skradinu viđeno više automobila s registarskim oznakama Zadra. Došli su iz tog pravca. Oni dolaze bez navijačkih oznaka, u manjim skupinama tako da ih je nemoguće detektirati. Imali smo suradnju sa zadarskom policiju. Organizirano su navijači došli su pratnji interventne zadarske policije Mi smo imali kontrolne punktove na šibenskom mostu i na čvoru Šibenik, na autoputu. No oni dolaze u ranijim jutarnjim satima, imaju svoje veze i poznanike u okolici Šibenika u kojoj ima puno navijača Torcide, a Tornado je podgrupa Torcide tako da su to elementi koji nama otežavaju naše aktivnosti“, tvrdi Kostanić.

 

 

Policija je do sada procesuirala 21 navijača koji su sudjelovali u sukobu, a obrada traje i dalje. Izuzeli su video snimke s okolnog područja koje analiziraju i, ako uoče da je još netko sudjelovao u tučnjavi i on će biti procesuiran. viđen da je sudjelovao u tom sukobu bit će procesuirani.


Kostanić je ustvrdio kako bi se u preventivne akcije morali uključiti i istinski navijači i pomoći policije pa su u planu tribine i okrugli stolovi na kojima će i oni sudjelovati,a ovih dana sastat će se i Vijeće za prevenciju Grada Šibenika.

FOTO: Šibenik In
 

Iz kategorije: Vijesti