Subota, 14 Travanj 2018 08:21

NA DANAŠNJI DAN - Imenovano povjerenstvo za oživljavanje povijesne jezgre Šibenika

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN - Imenovano povjerenstvo za oživljavanje povijesne jezgre Šibenika

Povjerenstvo za oživljavanje povijesne jezgre Šibenika imenovano je na današnji dan 14. travnja 1927. godine na Poticaj Uresnog povjerenstva za sačuvanje historijskog starog grada i uređivanje novog Šibenika izvan gradskih zidina.

Šibenska gradska vlast podržala je osnivanje Povjerenstva za oživljavanje povijesne jezgre Šibenika zato što će ono "omogućiti jači napredak i razvitak grada Šibenika i nametnuti potrebu da svi faktori odgovorno posvete pažnju tom historijskom bogatstvu".

Članovi Uresnog povjerenstva i Povjerenstva za oživljavanje povijesne jezgre Šibenika na zajedničkoj su sjednici odlučili "da se potpuno urede sve sredovječne patricijske palače koje su na sreću sve do danas ostale sačuvane".

Drugi važan zaključak bio je da se "pod svaku cijenu spriječi svako daljnje nagrđivanje historijskih zgrada" te da se "odmah priđe izradi regulacijski plan historijskog starog grada."

Povjerenstva su dala šibenskoj općinskoj upravi "odgovornu zadaću da poboljša trgovačko i turističko poslovanje u historičnom Šibeniku" te da uz to "iskorijeni prljavštinu i nađe načine da popuni prostore za poslovanje koji se ne koriste."
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!