Datum objave: 06. Travanj 2018

Protiv centralizacije državne imovine:Stipe Petrina i Marko Jelić na nacionalnom skupu nezavisnih u Križevcima

Diana Ferić
Diana Ferić

Među četrdesetak nezavisnih gradonačelnika i načelnika koji su se danas okupili na nacionalnom susretu nezavisnih lokalnih čelnika te predstavničkih vlasti u organizaciji Udruge nezavisnih Križevcima su i dvojica iz Šibensko – kninske županije i to Marko Jelić , gradonačelnik Knina i Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten. Kažu da to okupljanje ima samo jedan cilj, a to je povezivanje kako bi se jedinstvenije i snažnije nastupalo prema državnim institucijama i ministarstvima odnosno kako natjerati centralnu vlast na bolju suradnju. I dalje svi ponavljaju da su udruga i da nema šanse da prerastu u političku stranku što neki iščitavaju iz njihovog okupljanja.

 

Stipe Petrina, koji se opekao s udruživanjem s MOST-om izjavio je kako se ne razmišlja o tomu da ta udruga preraste u političku stranku niti ga to zanima, a Marko Jelić je kazao da na tom skupu ne bi bio da netko ima takve ambicije.
Danas su razgovarali s bankarima i poduzetnicima i financijskim paketima koje bi mogle zanimati lokalnu samoupravu,a s ministrom državne imovine Goranom Marićem o potrebi da se upravljanje državnom imovinom decentralizira.

 

„Ja bih vas ministre molio da oni koji pišu zakone ne teže za tim da država i vlada upravlja sa svim i onda tako kroje zakone. Mi imamo situaciju da onaj tko je u Vladi želi imati šapu na svakoj rupi“, kazao je Petrina ministru Mariću i dobio snažan pljesak.

 

Ministar mu je odgovorio kako poštuje svačije mišljenje pa i ona s kojima se ne slaže, ali da ne može utjecati na zakone koji su se prihvaćali u prošlosti.

„Prihvaćam da se ono što se događalo može nazvati centralizmom, ali se na to ne može utjecati, a novi prijedlog Zakona ide na ruku jedinicama lokalne samouprave i bitno je poboljšana ta suradnja“, kazao je Marić.
 

Iz kategorije: Vijesti