Datum objave: 30. Ožujak 2018

Šibenska hotelska kuća Rivijera počinje proslavu velikog jubileja - 55. rođendana

Diana Ferić
Diana Ferić

Besplatnim Uskrsnim doručkom koji će na terasi hotela Jadran servirati svojih gostima na Uskrs 1. i u ponedjeljak 2. travnja šibenska hotelska kuća Rivijera počinje slaviti svoj 55. rođendan, objavili su danas.

Hotelsko poduzeće "Rivijera" sa radom je počelo 01. travnja 1963. godine a nastalo je kada je Odlukom Skupštine općine Šibenik od 26. ožujka 1963. godine udruženo nekoliko lokalnih ugostiteljskih poduzeća.

U sklopu "Rivijere" tada su bili hoteli "Jadran", "Krka", "Koralj" na Zlarinu i "Borovnik" u Tisnom,motel i autokamp u Vodicama (današnji kompleks "Imperial"), motel i autokamp u Pirovcu(današnji hotel "Miran"), turističko naselje "Jadrija", restoran i autokamp "Martinska", te brojni cafe-barovi i restorani u Šibeniku kao što su "Alpa", "Medulić", "Skradin", "Šibenik"... Poduzeće je tada raspolagalo sa ukupno 550 hotelskih postelja što je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća bio dobar početak za razvoj turizma.
Za vrijeme Domovinskog rata poduzeće "Rivijera" ne obavlja svoju osnovnu djelatnost, već zbrinjava prognanike i izbjeglice, te pripadnike HV-a a objekti trpe ratne štete i to direktne pogotke. Od 2009. godine Rivijera Šibenik dijeli se na samostalna poduzeća; Hotel Jadran Šibenik d.d., Hotel Imperial Vodice d.d, Autokamp Imperial Vodice d.d. i Hotel Miran Pirovac d.d.

Raspolažu s ukupno 600 soba u hotelima ("Imperial Park Hotel", "Ville Riviera", "Flora Madera", Hotel "Miran" i Hotel "Jadran") te 500 parcela u kampovima ("Imperial" i "Miran").

55. obljetnicu utemeljenja proslavit će do kraja godine još nekim programima, kako ističu  u svom priopćenju.
 

Iz kategorije: Vijesti