Datum objave: 28. Ožujak 2018

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekta Aglomeracije Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika danas su potpisani ugovori o sufinanciranju projekta Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Šibenik.Ukupna vrijednost projekta je 397.025.090,00 kn. Projekt se sufinancira sredstvima iz europskog Kohezijskog fonda 68,51% u visini ukupnog iznosa, odnosno 272.004.105,52 kn. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode sudjeluju u financiranju s 24 % ukupnog iznosa sredstava, odnosno 125 milijuna kuna,a preostali iznos financirat će nositelj investicije Vodovod i odvodnja Šibenik d.o.o.

Ugovore o sufinanciranju projekta koji će doprinijeti unapređenju javnog vodoopskrbnog sustava, kao i razvoju sustava prikupljanja i obrade otpadnih voda danas su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda i Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik d.o.o.

„Ovaj projekt nastavak je priče izgradnje sustava odvodnje za jugoistočni dio grada, ali predviđa i zamjenu starog, trošnog sustava u samom centru Šibenika što će povećati kvalitetu života našim sugrađanima.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Današnjim potpisivanjem ugovora osiguravamo financijsku konstrukciju za realizaciju ovog projekta. Riječ je o opsežnim radovima i nizu zahvata u prostoru koji bi trebali biti okončani do 2022. godine.“, kazao je ministar Tomislav Ćorić te čestitao svima koji su sudjelovali u dosadašnjoj fazi realizacije projekta.

Direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenica istaknuo je kako je posrijedi jedan od najznačajnijih projekata u razvoju javne vodoopskrbe i odvodnje grada Šibenika u posljednjih desetak godina.

U tijeku je javna nabava za izgradnju mreže sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Šibenik. Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju 50,64 km sustava odvodnje te rekonstrukciju 35,36 km vodoopskrbne mreže na području Brodarice, Podsolarskog, otoka Krapnja, Jadrtovca te u ulicama u užem području grada Šibenika.
Projektom je predviđena i izgradnja 11 novih kanalizacijskih crpnih stanica te i oko 1500 priprema za kućne priključke na sustav odvodnje, a vrijednost nabave je 224.845.839,00 kn.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đurokovićkazao je kako će projekt značajno doprinijeti zaštiti okoliša i mora na području grada Šibenika, ali i daljnjem turističkom razvoju grada te poboljšanju zdravijeg i kvalitetnijeg života njegovih stanovnika.

Početak radova planiran je u listopadu 2018.g.,a rok izvršenja je 4 godine.
 

Iz kategorije: Vijesti