Datum objave: 21. Ožujak 2018

Stradalnici Domovinskog rata dobivaju šest POS -ovih stanova na Šubićevcu,a ne oni na listi čekanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Skupina Šibenčanki i Šibenčana koji su čekali, ali nisu dočekali kupnju POS-ovih stanova u novim zgradama na Šubićevcu ogorčeni su zbog informacije da će šest , kako se to kaže, neprodanih stanova biti dodijeljeno stradalnicima Domovinskog rata koji nisu bili na listi čekanja.

Naime iz Ureda šibenskog gradonačelnika danas su priopćili da je Gradonačelnik, temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i Statuta Grada Šibenika, donio Zaključak  o sufinanciranju kupnje stanova za stradalnike Domovinskog rata.

„Riječ je o šest neprodanih stanova u višestambenim građevinama F1 i F2 na lokaciji POS Šubićevac. Temeljem donesenog zaključka, Grad Šibenik je suglasan da Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama ponudi stanove Ministarstvu hrvatskih branitelja za potrebe zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata po cijeni od 1.046,77 eura/m2 NKP-a. Grad Šibenik će sufinancirati otkup predmetnih stanova u vrijednosti komunalne infrastrukture koja je sadržana u cijeni stana, a navedeni iznos osigurat će se u Proračunu Grada Šibenika za 2019. godinu.“, kaže s eu tom priopćenju.

Nezadovoljni Šibenčani koji su bili na listi za POS –ove stanove tvrde da im je time nanesena nepravda i da su stradalnici Domovinskog rata ubačeni preko reda.


„ U siječnju su pozvani kandidati za odabir preostalih stanova u ponedjeljak, utorak i srijedu. U utorak u 11 sati je nestalo stanova- svi su odabrani i kandidatima je rečeno da ako netko tko je odabrao stan ne uspije dobit kredit kandidati će opet biti pozivani na odabir. Kandidati u utorak su tako i potpisali izjavu da su zainteresirani za POS stan. Mi kandidati koji smo bili na redu u srijedu nismo ni došli potpisat izjavu jer smo pročitali da su stanovi odabrani. Danas se pojavljuje informacija da je ipak ostalo 6 neprodanih stanova jer vjerojatno oni koji su ih odabrali nisu bili kreditno sposobni i morali su odustati.Međutim preostali kandidati s liste čekanja POS nisu pozvani. Mimo reda su stanovi predodređeni za STRADALNIKE "DOMOVINSKOG" RATA“, kažu oni u svom dopisu i ističu kako su stradalnici Domovinskog rata mogli kao i oni uredno čekati stan na službenoj listu prijavljenih pa sumnjaju u malverzaciji, tim više što se stradalnici Domovinskog rata u ovom projektu nisu do sada spominjali.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3