Datum objave: 19. Ožujak 2018

"Lavandići" dječjeg vrtića "Osmijeh" na državnoj razini prezentiraju svoj projekt tolerancije

Diana Ferić
Diana Ferić


Projekt „Lavandići“ istoimene skupine djece u vrtiću „Osmijeh“ na Šubićevcu odabran je za prezentaciju na državnoj razini nakon Regionalne smotre projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Projekt vode odgojiteljice Ivana Burić, Marija Klarić i Ivana Romanović .

 

„Projekt je planiran i ostvaren u kulturološkoj dimenziji građanskog odgoja i obrazovanja, unutar područja identiteta i različitosti. Poticaj projektu je bila nova formirana mješovita skupina te međusobno nepoznavanje djece. Cilj samog projekta bio je da kroz zajedničke aktivnosti dijete stječe saznanja o sebi i ostaloj djeci u skupini. Dijete kroz projekt postaje svjesno vlastitog i tuđeg identiteta i osjeća pripadanje skupini“, objasnile su odgojiteljice.

Cilj smotre i samih projekata je poticanje aktivnog građanstva od najranije dobi kroz aktivnosti uvažavanja, međusobnog dogovaranja, prihvaćanja različitosti. Kroz projekte aktivnog građanstva potiče se razvoj demokratskih odnosa u vrtiću kojim se osposobljavamo za aktivno sudjelovanje u zajednici.
 

Iz kategorije: Vijesti