Datum objave: 15. Ožujak 2018

Agencija Manjgura za kampanju reizbora gradonačelnika Burića dobila međunarodnu nagradu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zagrebačkoj agenciji za odnose s javnošću Manjgura dodjeljena je nagrada brončani Polaris za političku komunikaciju u jakoj konkurenciji izbornih kampanja iz cijelog svijeta i to za projekt „Kako je Željko Burić postao prvi reizabrani gradonačelnik Šibenika u povijesti“.
Na sinoćnjoj dodjeli godišnjih nagrada Polaris za uspješnu političku komunikaciju u Londonu, ta je agencija nagrađena u kategoriji Cjelokupnih kampanja (Overall campaign). Nagradu Polaris dodjeljuje Europsko udruženje političkih konzultanata (European Association of Political Consultants – EAPC).

 

„Nagrada Europskog udruženja političkih konzultanata veliko je priznanje radu Manjgure, ne samo u angažmanu u nagrađenom projektu, već i našem dvadesetogodišnjem radu i stečenom iskustvu u području političkog komuniciranja. Ovime smo zaokružili uspješan rezultat rada u svim izbornim kampanjama u kojima smo bili angažirani tijekom lokalnih izbora 2017. godine, pri čemu posebno naglašavam ulogu tima mladih komunikacijskih stručnjaka, koji uspjehe bilježe i u ostalim projektima i sektorima našeg poslovanja. Naš mladi tim bio je nominiran u kategoriji s iskusnim političkim konzultantima iz cijeloga svijeta, stoga će ova potvrda Manjgurinog rada biti i veliki vjetar u leđa za sve buduće ideje i angažmane“, poručila je Katarina Leko, direktorica agencije za odnose s javnošću Manjgura.
Manjgura je tijekom kampanje za lokalne izbore 2017. postigla uspjeh i ostvarila zadane ciljeve sa svim klijentima diljem Hrvatske. Za ovu kampanju je značajno i to da je, osim postavljanja uspješne strategije, postigla i to da Željko Burić postane prvi reizabrani gradonačelnik tog grada.

 

„Ovo priznanje dokaz je da se kvalitetni i inovativni komunikacijski projekti mogu realizirati i u Hrvatskoj. Manjgura je tijekom godina savjetovala niz političkih kandidata u Hrvatskoj i regiji te nam je drago što su naš rad i strateški pristup prepoznali vrhunski stručnjaci u ovom poslu iz čitavog svijeta. Zahvaljujemo gradonačelniku Šibenika Željku Buriću i čitavom njegovom izbornom timu što su nam ponovno ukazali povjerenje i omogućili da zajedno postignemo ovaj veliki izborni uspjeh. Nagrada Polaris svakako će nam svima biti velika motivacija za daljnji rad i nove izazove.“, izjavio je komunikacijski savjetnik i voditelj Manjgurinog tima za političke kampanje Gordan Turković.

 

Ocjenu prijavljenog projekta i odluku o dodjeli nagrade Polaris Manjguri donio je žiri sastavljen od renomiranih međunarodnih stručnjaka iz područja političkog savjetovanja, digitalnog marketinga, odnosa s javnošću, medija i sl.

 

Nagrada Polaris EAPC-ov je globalni natječaj za političke savjetnike, voditelje kampanja, lidere i inovatore koja odaje priznanje za izniman rad u političkoj komunikaciji, izbornim kampanjama i odnosima s javnošću. Prijavitelji svoje kampanje mogu prijaviti u 21 različitih kategorija poput Kampanja za društvene mreže, PR kampanja, Radijska kampanja, TV kampanja, Medijska kampanja, Cjelokupna kampanja i sl. Organizatori podsjećaju kako je Polaris drugi naziv za Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu vidljivu na sjevernoj hemisferi. Kao što je ona tisućama godina vodila čovječanstvo i mnoge istraživače i vođe do njihova cilja, tako i politički savjetnici vode kandidate, političke stranke, pokrete i vođe današnjice.
 

Iz kategorije: Vijesti